-

CLICKSANATATE. Ce simptome ale cancerului apar doar la femei

Din păcate formațiunile canceroase fac tot mai multe victime. Anumite simptome se regăsesc cu precădere la femei.

Sănătatea ar trebui să fie singura grijă, însă din păcate stilul de viață agitat și programul super încărcat de zi cu zi ajung să își pună amprenta și asupra sănătății fizice nu doar psihice.

Find considerate sexul frumos, femeile sunt mult mai ușor de remarcat în anumite situații în cae sănătatea le joacă feste. Deși, afecțiunile canceroase se dezvoltă la fel atât la femei cât și la bărbați, anumite simptome și forme canceroase sunt specifice femeilor. Și asta din cauza doze mărite de hormoni ce se regăsesc în organismul feminin.

Cu toate că simptomele pot fi confundate foarte ușor, anumite simptome ale cancerului imitând alte boli sau afecțiuni, este indicat să monitorizezi felul în care se dezvoltă organismul tău de la zi la zi, mai ales dacă te confrunți cu simptome cum ar fi apariția din senin a vânătăilor, febra inexplicabilă, oboseala sau sângerările anormale.

Semnale canceroase feminine

Sângerări menstruale sunt un fenomen absolut specific femeilor aflate în plină acivitate ovariană, începând din perioada de pubertate până la instalarea menopauzei. Orice sângerare apărută după ce menopauza s-a instalat poate fi un semnal alarmant al cancerului de endometru.

În plus, nodulii sau orice altă modificare ce apare la nivelul sânilor ar trebui să te trimită la o mamografie deoarece la nivelul lor se pot dezvolta formațiuni canceroase, chiar dacă nu toți nodulii sunt canceroși.

Un alt simptom al dezvoltării tumorii canceroase la femei o reprezintă balonarea pe o perioadă mare de timp, ce poate fi însoțită adesea și de constipație. Aceste două semnale pot scoate la iveala prezenta unui cancer ovarian sau de col uterin.

O afecțiune precum este endometrioza care nu este depistată la timp și tratată corespunzător poate favoriza infertilitatea și dezvoltarea anumitor formațiuni la nivelul aparatului genital feminin.

Află mai multe despre simptomele cancerului ce apar mai ales la femei AICI

Articole înrudite