-

CLICKPENTRUFEMEI. Oul, alimentul complet

Una dintre cele mai bune surse de proteine, oul joacă un rol extrem de important în orice dietă. Există o mulțime de motive pentru care ar trebui să îl consumi!

Crește colesterolul bun

Ani la rândul s-a crezut că oul ar trebui consumat mai rar pe motiv că ar crește colesterolul. Lucru adevărat, însă cu mențiunea că sporește creșterea colesterolului bun (HDL). Acesta este un compus lipidic esențial pentru menținerea structurii membranei celulare și pentru producerea acizilor biliar necesari sistemului digestiv. Un ou conține 210 mg de colesterol, în condițiile în care limita zilnică admisă este de 300 de mg de colesterol. Dacă vrei să consumi doar proteinele, folosește albușul.

E sursă de aminoacizi esențiali

Albușul reprezintă o sursă completă de proteine, la îndemâna oricui și de cea mai bună calitate. Oferă 9 aminoacizi esențiali. Potrivit nutriționiștilor, proteina din ou este mai bună calitativ decât cea din carne sau din pește, deoarece este asimiliată în totalitate de organismul uman. Un ou conține 6 grame de proteine.

Oferă belșug de minerale

Ouăle conțin minerale importante pentru organism, precum fierul, zincul și fosforul. Acestea sunt necesare pentru menținerea sănătății sistemul imunitar și a sistemului osos.

Descoperă de ce e recomandat să mănânci ouă pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite