-

CLICKPENTRUFEMEI. Plante care țin locul aspirinei

Aspirina, sau acidul acetilsalicilic, este un medicament cunoscut ce tratează durerile, febra și inflamațiile. Această pastilă poate fi înlocuită cu plante care conțin salicină – adică, aspirină vegetală.

Salicina este un compus natural care se găsește în scoarța mai multor specii de arbori. Dozele mari de salicină pot fi toxice, provocând leziuni ale rinichilor, ulcere gastrice, diaree, hemoragii sau disconfort digestiv.

Decoctul din salcie combate febra

Coaja de salcie albă, culeasă primăvara, înainte să-i dea frunza, este foarte bogată în salicilați. Are proprietăți antiinflamatorii și este utilizată frecvent în tratamentul bolilor reumatice. Decoctul din coajă de salcie se recomandă ca remediu natural împotriva febrei, nevralgiilor, reumatismului și gutei. Se pun la fiert, la foc mic, pentru 20-30 de minute, 2 linguri de scoarță bine uscată și mărunțită într-un sfert de litru de apă. După răcire se strecoară iar lichidul rezultat se bea, câte 2-3 linguri pe parcursul zilei.

Ceaiul de crețușcă alungă răceala

Crețușca este o plantă medicinală ce conține un derivat al acidului salicilic. În doze terapeutice, florile sunt considerate ca fiind de ajutor în tratamentul reumatismului articular acut. Extern, sub formă de fricțiuni, calmează durerile reumatice. Ceaiul din flori de crețușcă este folosit pentru ulcerele stomacale şi durerile de cap, ca diuretic, antiseptic, pentru răceli febrile, diaree şi arsuri la stomac. Ceaiul se prepară adăugând o lingură de frunze sau flori uscate în 250 ml de apă fierbinte. Amestecul se lasă la infuzat 15 minute după care se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi.

Descoperă ce alte plante sunt la fel de eficiente ca aspirina pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite