-

CLICKPENTRUFEMEI. Nas înfundat? Încearcă aceste remedii!

Te doare capul, strănuți, respiri cu greutate? E clar, ai răcit! Deoarece picăturile nazale pot avea efecte adverse pe termen lung, încearcă să îți desfunzi nasul cu câteva produse naturale.

Din cauza virozelor sau alergiilor, mucoasa care căptușește cavitatea nazală și sinusurile se irită și secretă exces de lichid, ceea ce duce la înfundarea nasului.

Inhalații cu ulei de mentă

Pentru a elibera căile respiratorii, inhalațiile cu uleiuri esențiale sunt cele mai recomandate. Uleiul de mentă te ajută să scapi de congestia nazală. Pune la încălzit un litru de apă, într-un vas cu deschidere mare, ia de pe foc, adaugă puțin ulei de mentă și acoperă capul cu un prosop. Stai cu capul aplecat deasupra vasului 10-15 minute, inhalând adânc. Este recomandat să faci inhalațiile seara, înainte de culcare, deoarece uleiul de mentă are și efect relaxant.

Pe lângă ulei esențial de mentă, poți folosi pentru a elibera căile nazale și ulei de eucalipt.

Comprese cu apă caldă

În timpul zilei poți încerca compresele cu apă caldă. Încălzește apă, înmoaie un prosop, stoarce-l și așază-l peste nas, fără a acoperi căile respiratorii. După ce prosopul s-a răcit, înmoaie-l din nou în apă fierbinte. Suflă nasul până când vei putea respira mai ușor.

Află alte remedii rapide pentru nasul înfundat pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite