-

Cifre ȘOCANTE privind zahărul din sucurile naturale din România

Colegiul Pacientilor a realizat cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, primul studiu privind continutul de zahar al bauturilor racoritoare din Romania, studiu care va fi reeditat anual. Este cunoscut faptul ca foarte multe dintre alimentele pe care le consumam zilnic contin zahar adaugat, cea mai comuna sursa fiind bauturile racoritoare si sucurile de fructe.


“Acest studiu face parte din campania de informare a populatiei si cresterea gradului de constientizare asupra factorilor de risc ca urmare a consumului de produse alimentare si bauturi racoritoare cu continut mare de zahar. Studiul a fost realizat cu ajutorul voluntarilor asociatiei, studenti la medicina, in perioada octombrie-noiembrie 2017” a declarat dna. Marilena Nicolae, director de operatiuni a Colegiului Pacientilor

La acest studiu s-a avut in vedere analiza cantitatii de zahar regasita in compozitia celor mai cunoscute bauturi racoritoare existente in supermarket, informatiile fiind preluate de pe etichetele produselor si site-urile producatorilor.

In ceea ce priveste continutul de zahar, conform rezultatului studiului, cele mai dulci bauturi racoritoare sunt Cappy de pere, avand un continut de 14,5 g zaharuri/100ml, urmat de Fanta Madness si Santal de struguri cu 14,3g, respectiv 14 g zaharuri/ 100ml. Pe locurile urmatoare se situeaza Mirinda de struguri cu un continut de 13,8 g zaharuri/100ml, Regal Thai fructul pasiunii cu 13.7g zaharuri/100ml si Santal nectar de piersici cu 13.6g zaharuri/ml produs.

Citeste mai mult pe jurnalul.ro

Articole înrudite