-

Tratamente alternative care te scapă de depresie și anxietate

Depresia este o problemă majoră de sănătate publică și o stare medicală tratabilă. Este perfect normal să vă simțiți uneori cu un moral mai scăzut, dar dacă acea stare de spirit scăzută persistă zi de zi, ar putea semnala depresia.

Depresia majoră este un episod de tristețe sau apatie împreună cu alte simptome care durează cel puțin două săptămâni consecutive și sunt destul de grave pentru a întrerupe activitățile zilnice. Tratamentul pentru depresie poate fi un proces complicat care implică atât terapie cât și medicație. Dar un factor adesea uitat este hrana.

O serie de factori de stil de viață pot contribui la depresie, dar unul care este adesea trecut cu vederea este alimentația. Evenimentele stresante - și nici nu trebuie să fie mari, ci doar problemele cotidiene ale vieții - pentru ca nivelul cortizolului să crească.

Cortizolul provoacă poftele alimentare, iar la femei acele pofte tind să fie mai puternice pentru carbohidrați, în special alimente dulci. Uneori, când sunt deprimați, oamenii mănâncă pentru ai ajuta să facă față sau pentru a le face să se simtă mai bine. Din păcate, alimentele se transformă într-un efect contrar.

Consumul de alimente nesănătoase când sunteți deprimat vă poate face să vă simțiți chiar mai rău. (PM)

De cele mai multe ori doctorii cred ca singura modalitate de tratare a depresiei si anxietatii este aplicarea de medicamente. Insa exista si tratamente alternative care sa te scape de depresie, anxietate si alte tulburari mintale. Nu trebuie decat sa-i oferi organismului tau posibilitatea de a se vindeca printr-o alimentatie inteligenta.

Nutrientii au un impact imens asupra starii de spirit si a functionarii creierului. Sistemul nervos uman are nevoie de anumite minerale, vitamine, acizi grasi si aminoacizi pentru a functiona corespunzator.

Iata trei nutrienti importanti care te vor ajuta in lupta impotriva depresiei si anxietatii.

1. N-acetil-cisteina (NAC)

Este o forma modificata a cisteinei, un aminoacid ce ajuta organismul sa produca glutation – un antioxidant puternic care ajuta la detoxifierea ficatului si, in acelasi timp, reduce numarul radicalilor liberi din organism.

Exista multe dovezi ca NAC poate fi folositor si in tratatea unor tulburari neurologice si psihiatrice. Iata cateva dintre bolile mintale care pot fi combatute prin administrare NAC:

– depresie,
– tulburare bipolara;
– dependenta de droguri;
– tulburare obsesiv compulsiva;
– schizofrenie;
– autism;

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite