-

Bebelușii deprind ce înseamnă cuvintele înainte de a le putea folosi

Când vorbim despre importanța limbajului, ne gândim automat la momentul în care copilul începe să vorbească. Dar cu mult înainte ca cel mic să deprindă limbajul, el ascultă și înțelege mult mai mult decât am crezut.


Cercetările arată că bebelușii încep să asculte vocile părinților lor încă în pântece. După naștere, bebelușul dvs. începe să se adapteze la cuvintele și modelele propoziției pentru a afla ce spuneți.

Bebelușii își folosesc, de asemenea, puterile de observare pentru a afla despre unele dintre lucrurile mai complicate - cum ar fi dragostea, încrederea, timpul, cauza și efectul - care există în lumea lor fizică și emoțională. (PM)

Bebeluşii încep să înveţe cuvinte şi să înţeleagă sensul acestora cu mult timp înainte de a începe să vorbească, potrivit cercetătorilor americani, care afirmă că au descoperit motivele aflate în spatele acestui proces cognitiv.

"E ceva deosebit de interesant, noi am descoperit dovezi ale faptului că pentru bebeluşi, până şi primele lor cuvinte nu reprezintă 'insule' izolate: chiar şi cu un vocabular foarte mic ei par să deţină o înţelegere a faptului că anumite cuvinte şi concepte sunt mai 'asemănătoare' decât altele", a declarat Elika Bergelson de la Universitatea Duke din Durham, Carolina de Nord.

"Deşi încă mai au mult de învăţat înainte de a demonstra un nivel de înţelegere asemănător copiilor şi adulţilor, bebeluşii ne prezintă o nouă perspectivă asupra felului în care acele cuvinte timpurii şi concepte sunt organizate", a adăugat cercetătoarea americană.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite