-

CLICKPENTRUFEMEI. Cimbrul, cel mai bun medicament natural

Cimbrul e un remediu foarte eficient în caz de tuse și durere de gât, dar tot mai multele studii care i-au fost dedicate au arătat că cimbrul e un puternic antimicrobian, anticancer și alte beneficii. Iată la ce mai e bun cimbrul:

Înlătură tusea și infecțiile respiratorii

În Germania, cimbrul e oficial recunoscut ca medicament împotriva tusei și a infecțiilor respiratorii. Datorită flavonoidelor pe care le conține, el relaxează mușchii antrenați în procesul tusei și atenuează inflamația locală. Pentru un ceai excelent antitusiv, adaugă 2 lingurițe de plantă mărunțită, fie proaspătă, fie uscată, într-o cană cu apă fierbinte. Infuzează 10 – 15 minute, strecoară și bea.

Bun împotriva infecțiilor fungice

Într-un timp în care cercetările nu au mai reușit să găsească medicamente la care bacteriile să fie sensibile, iată că vine descoperirea că cimbrul, așa mic cum îl vezi, are o activitate anti-fungică recunoscută și apreciată. Cimbrul și-a demonstrat eficiența împotriva sporilor de Aspergillus, un mucegai comun care dă infecții ale plămânilor la pacienți cu predispoziție.
Un studiu a arătat nu doar că cimbrul e foarte bun în inhibarea creșterii culturii bacteriene, dar îmbunătățește eficacitatea fluconazolului (un medicament a cărui substanță activă e chiar fluconazolul și care se prescrie în cazul infecțiilor cu diferite bacterii). Un alt studiu a relevat eficacitatea cimbrului în combaterea unor infecții cu Candida.

Află alte beneficii ale cimbrului pentru sănătate pe clickpentrufemei.ro.