-

CLICKPENTRUFEMEI. Semințele, sursă de fibre și proteine

Semințele sunt surse bogate de vitamine, proteine, minerale, enzime, fibre și uleiuri esențiale în stare brută. Există mai multe tipuri de semințe, dar astăzi vom vorbi despre trei dintre ele. Iată care sunt și ce proprietăți au:

Semințele de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui conțin aproximativ 36% ulei și 23% proteine. Sunt o sursă de vitaminele B1, B2, B3 și E. În plus, ele conțin minerale ca potasiu, fier, magneziu și fosfor dar și acizi grași Omega-6, care sunt importanți pentru metabolismul celular și pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare. De asemenea, semințele de floarea-soarelui conțin și fibre solubile și insolubile, care ajută la îndeplinirea procesului de digestie.

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt sursă bogată de proteine. Cu toate acestea, 100 g oferă aproximativ 54% din valoarea noastră zilnică necesară! Semințele de dovleac conțin acizi grași esențiali (Omega-3 și Omega-6) care ajută la scăderea nivelului de colesterol și la stimularea fluxului sangvin. În plus, deoarece conțin vitaminele B, vitamina E, acizii foliici, fosforul, magneziul și fierul, semințele de dovleac pot fi de ajutor dacă suferi o deficiență a oricăror din aceste substanțe în corp.

Află ce alte semințe sunt bune pentru organism pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite