-

CLICKPENTRUFEMEI. Beneficiile mai puțin știute ale ceaiului negru

Ceaiul negru este bogat în antioxidanți, cunoscuți sub numele de polifenoli, și are, de asemenea, un conținut minim de sodiu, proteine și carbohidrați. Substanțele nutritive prezente în ceai au efecte pozitive asupra sănătății, plus că are un conținut redus de cafeină în comparație cu cafeaua.

Beneficiile asupra sănătății ale ceaiul negru includ prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, diabetului de tip 2, astmului, hipertensiunii arteriale, combaterea problemelor digestive etc. Pentru a beneficia în totalitate de efectele pozitive pe care le are, trebuie să fie băut simplu, fără lapte sau zahăr.

Iată câteva dintre beneficiile pe care le are ceaiul negru:

Reduce riscul de cancer ovarian
Prin consumul de ceai negru este redus riscul de cancer ovarian. Ceaiul conține polifenoli care inhibă proliferarea celulelor cancerigene ovariene.

Reduce riscul de diabet zaharat

Potrivit mai multor studii, ceaiul negru poate reduce riscul de diabet de tip II, deoarece catechinele și flavonoidele prezente în băutura naturală pot face organismul mai sensibil la insulină.

Întărește imunitatea

Ceaiul negru este sursă bogată de antioxidanți care luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi, eliminând radicalii de oxigen și restabilind funcția celulară. În plus, sunt îmbunătățite funcțiile organismului și este întărită imunitatea.

Descoperă alte beneficii ale ceaiului negru pe clickpentrufemei.ro.