-

CLICKSANATATE. Ce se petrece în corpul tău când stai cocoșat la birou

Deși pare greu de crezut, postura corporală se reflectă asupra sănătății întregului organism. Statul pe scaun la birou ore în șir poate avea efecte negative pe termen lung.

Faptul că stai adesea cocoşat conduce la consecinţe extrem de neplăcute, din punct de vedere fizic, cât şi psihic, motiv pentru care trebuie să îți controlez poziția mai ales atunci când stai la birou.

Dacă simţi că îţi plezneşte capul fără motiv, mai mult ca sigur stai cocoşat și astfel contribui la tensionarea muşchilor din zona gâtului. Durerea de cap are mare legătură cu poziția spatelui și a gâtului pe tot parcursul zilei.

Se modifică respirația

Când îți menții spatele drept, aerul întră mult mai ușor prin căile nazale către plămâni, în caz contrar toată musculatura se contractă afectând buna funcționare a căilor respiratorii.

Din cauza rspirației deficitare poate să apară și durerea de cap deoarece creierul nu reușește să se oxigene suficient. Inclusiv memoria va avea de suferi în lipsa oxigenării corespunzătoare.

Profită la fiecare oră de 1-2 minute de relaxare, ține spatele drept și inspiră pe ras și expiră pe gură lent.

Vei observa cum randamentul tău la muncă se va îmbunătăți, iar durerile de ceafă, cap, spate vor fi din ce în ce mai rare.

Află ce alte efecte are poziția nepotrivită la birou AICI