-

Consumul de cafea reduce riscul de dezvoltare a cancerului

Consumul de cafea reduce riscul de accident vascular cerebral, boala Alzheimer sau Parkinson. Un aport zilnic moderat de de cafea are efecte protectoare împotriva dezvoltării anumitor boli.

Cu toate acestea, femeile gravide, persoanele care suferă de tulburări de anxietate și persoanele cu un aport scăzut de calciu ar trebui să se abțină de la consumul de cafea din cauza incertitudinii în ceea ce privește potențialele efecte negative asupra sănătății. (PM)

Consumul, chiar si in cantitati relativ mari, are o influenta benefica asupra starii de sanatate a omului, reducand cu aproape 18-20% eventualitatea dezvoltarii cancerului, a unor afectiuni cardiace sau vasculare, sustin cercetatorii britanici intr-un articol publicat in revista BNJ.

"Inca nu stim daca, intr-adevar, cafeaua ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor cronice si reduce eventualitatea unei morti premature. Un lucru este insa cert: cafeaua in doze moderate nu poate dauna sanatatii", a comentat Eliso Guallar, de la Universitatea John Hopkins, din Baltimore.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, Robin Poole, de la Universitatea din Southampton, in Marea Britanie, si colegii lui au studiat un volum urias de publicatii stiintifice dedicate cafelei si influentei ei. Pe asamblu, au reusit sa analizeze peste 200 de lucrari care descriu modul de viata a unor bautori de cafea si care tin cont de tot felul de factori adiacenti.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite