-

Superalimentul care ar putea vindeca 5 tipuri de cancer

Majoritatea cancerelor nu sunt în mod clar legate de genele pe care le moștenim de la părinții noștri. Modificările genetice care încep într-o singură celulă pe parcursul vieții unei persoane provoacă cele mai multe tipuri de cancer.

Corpul este format din trilioane de celule vii. Aceste celule cresc și mor într-un mod ordonat. Acest proces este strict reglementat și este controlat de aparatul ADN din celulă. La un copil celulele normale se divizează rapid pentru a permite o creștere. După ce persoana devine adultă, cele mai multe celule se împart doar pentru a înlocui celulele uzate sau moarte sau pentru a repara leziunile.

Atunci când celulele corpului dintr-un anumit loc încep să scape de sub control, ele pot deveni canceroase. Există peste 100 de tipuri diferite de cancer și fiecare este clasificat după tipul de celulă afectat inițial.

Cancerul afectează organismul atunci când celulele alterate se divizează necontrolat pentru a forma bucăți sau mase de țesut numite tumori. Tumorile pot crește și interfera cu sistemele digestive, nervoase și circulatorii și pot elibera hormoni care modifică funcția organismului.

Tumorile care rămân într-un singur loc și care demonstrează o creștere limitată sunt, în general, considerate benigne.

Se formează mai multe tumori periculoase sau maligne atunci când apar două lucruri:

- o celulă canceroasă reuseste să se miste în întreg corpul folosind sângele sau sistemele limfatice, distrugând tesuturile sănătoase într-un proces numit invazie;

Acea celulă reușește să se împartă și să crească, făcând noi vase de sânge să se hrănească într-un proces numit angiogeneză.

- când o tumoare se răspândește cu succes în alte părți ale corpului și crește, invadează și distruge alte țesuturi sănătoase, se spune că a metastazat.

Acest proces în sine se numește metastază, iar rezultatul este o condiție gravă care este foarte dificil de tratat. (PM)

Cancerul a facut multe victime in ultimii zeci de ani, asa ca oamenii incearca sa gaseasca modalitati prin care sa fie protejati. Chiar daca nu poti sa faci nimic sa-ti imbunatatesti genele, exista alti factori cauzatori de cancer pe care, insa, ii poti controla. Cea mai buna modalitate de a tine departe orice forma de cancer este combinatia dieta sanatoasa si miscare.

Si apropo de alimentatie: exista o anume planta care poate vindeca pana la cinci forme de cancer.

Localizata in Himalaya planta aceasta poate ajuta oamenii sa-si imbunatateasca in diverse moduri starea de sanatate. Nu multi oameni au auzit despre ea insa lucrurile se vor schimba, cu siguranta, dupa ce vor afla despre beneficiile oferite de aceasta planta. Nu doar ca previne cinci tipuri de cancer, insa contine multi nutrienti si antioxidanti ce vindeca multe alte boli.

Planta de care vorbim se numeste Moringa si creste in Himalaya, Pakistan, Afganistan, India si Bangladesh. In medicina sunt folosite toate componentele sale, de la seminte, flori, radacini, frunze pana la coaja ei. Potrivit WebMD, Moringa poate fi de folos in urmatoarele afectiuni: anemie, artrite, astm, cancer, constipatie, diabet, diaree, boli ale gingiilor, dureri de cap, probleme ale inimii, hipertensiune, boli autoimune, infectii, spasme intestinale, dureri ale incheieturilor, pietre la rinichi, reducerea umflaturilor, dureri la stomac, probleme cu tiroida si ulcere.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Articole înrudite