-

CLICKSANATATE. Ce probleme de sănătate ascund amețelile

Oricine a avut cel puțin un episod de amețeală. Vezi din ce cauză apare și ce trebuie să faci pentru a nu se repeta!

Amețeala poate fi explicată ca fiind acel episod neplăcut de instabilitate, când simți cum se rotesc toate obiectele din jurul tău, simți că te clatini și uneori chiar cazi.

Însă în realitate, amețeala este doar un factor vag ce vine la pachet adesea și cu alte simptome precum greața, senzația de vomă, o anxietate neexplicată și leșinul.

Analizând simptomele aferente se poate pune un diagnostic de boală, deși amețeala în sine nu reprezintă o afecțiune. Există mai multe tipuri de amețeli:

Vertijul, o problemă de echilibru

Putem vorbi despre un vertij în momentul în care apare sentimentul de mișcare, mai ales în momentele de repaos. Tot ce este în jurul tău se mișcă, iar acest simptom poate adesea semnala o problemă la nivelul urechii interne, fiind afectat sistemul de echilibru al organismului. Specialiștii afirmă că aproximativ jumătate dintre pacienții care merg la medicul specialist acuzând senzația de amețeală frecventă se confruntă cu vertij.

De asemenea, dezechilibrul este tot un simptom ce vine la pachet cu senzația de amețeală, în acest caz te poți confrunta cu senzația lipsei de echilibru, fiind posibilă chiar căderea.

Află mai multe despre ce se ascunde în spatele amețelilor AICI

 

Articole înrudite

 • 25.000 de locuri de muncă disponibile pentru români, în aproape toată ţara

  Aproape 25.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Prahova, Arad, Timiş şi Sibiu. Află unde și ce locuri sunt vacante în acest moment.

 • Muzeul privat din Podișul Hârtibaciului – istorie vie în comorile din podul casei

  Mulţi dintre noi am avut o copilărie fericită, departe de era tehnologiei, de computer, de tablete sau de vreun telefon mobil. Bucuria vieţii la ţară, cu simplitatea ei, nu poate fi comparată cu nimic altceva.

 • 5 metode eficiente în promovarea unei afaceri rurale

  Nu este secret faptul că orice afacere are nevoie să se bazeze pe o idee unică, ceva care va fi mai bun decât la concurență. Azi, afacerile se concentrează în mare parte pe metode de publicitate online.

 • Bolile autoimune. Care sunt factorii care fac ca organismul să se autoatace

  Bolile autoimune reprezintă o serie de reacții imunitare cauzate de inflamația sistemică ce determină corpul să se atace singur. Ce se întâmplă, de fapt?

  Acestea afectează peste 50 milioane de persoane la nivel mondial, majoritatea victimelor fiind femei. Afecțiunile autoimune se pot manifesta sub forme variate, printre care artrita reumatoidă, diabet de tip I, afecțiuni ale tiroidei, lupus, psoriazis sau scleroză multiplă.

  Bolile autoimune – cauze

  Boala autoimună nu este o maladie provocată de viruşi sau bacterii, nici de celule canceroase ori de formaţiuni benigne. Într-o afecţiune autoimună, organismul se atacă pe el însuşi.
  Celulele de autoapărare ale corpului au misiunea de a ataca tot ce e străin. În momentul când întâlnesc celulele cu documente de identitate necunoscute, ele dau alarma, cheamă întăriri şi încep să producă anticorpii corespunzători. În timus, o glandă situată între stern şi inimă, aşa-numitele limfocite T primesc instructajul necesar, pentru a şti să recunoască toate tipurile de celule ale corpului în întreaga lor diversitate şi a evita să le atace. Însă în cazul afecţiunilor autoimune sunt puse în circulaţie limfocite ce reacţionează la ţesuturile proprii ca la un corp străin. Astfel iau naştere inflamaţii care nu se mai resorb, ţesutul nu-şi mai poate îndeplini funcţiile şi în cele din urmă se distruge.

  Bolile autoimune - manifestări

  Identificarea corectă a unei boli autoimune poate fi o un proces anevoios. Simptomele pot fi vagi, iar bolile autoimune pot căpăta forme dintre cele mai variate, afectând tiroida, creierul, pielea și alte organe. Acestea sunt câteva dintre simptomele care vă pot conduce la posibilitatea de a suferi de o boală autoimună:

  - dureri articulare, dureri musculare, senzație de slăbiciune sau tremurat
  - pierdere în greutate, intoleranță la căldura sau ritm cardiac accelerat
  - iritații sau mâncărimi repetate, sensibilitate la soare, iritație în formă de fluture la nivelul nasului și pe obraji.
  - dificultate de concentrare sau lipsă de atenție
  - oboseală sau epuizare, luare în greutate sau intoleranță la frig
  - pierderea părului sau pete albe pe piele sau în interiorul gurii
  - dureri abdominale, sânge sau mucus în scaun, diaree sau ulcerații la nivelul gurii
  - uscăciune la nivelul ochilor, gurii sau pielii
  - amorțeală sau furnicături la nivelul mâinilor sau picioarelor
  - pierderi de sarcină repetate sau cheaguri de sânge

  Te-ar mai putea interesa și 

  Dieta cu varză crudă. Cum poți pierde în greutate cu această cură

  Amestecă bicarbonat de sodiu şi miere şi consumă 3 linguriţe timp de 30 de zile

 • „The Washington Post” îi laudă pe olteni, numind Vâlcea: „Rapsodia română”

  Vâlcea a ieşit bine, chiar bine de tot, într-un articol publicat de "The Washington Post". Publicația americană a lăudat mai ales peisajele judeţului. Dar și frumuseţea monumentelor istorice.