-

CLICKPENTRUFEMEI. Planta care elimină pofta de mâncare

Este una dintre cele mai folosite plante în medicina naturistă datorită proprietăţilor sale curative care pot vindeca afecţiuni serioase. Dacă îţi place aroma proaspătă de mentă şi gustul ei inconfundabil, află cum o poţi folosi în curele zilnice.

Îţi dă energie

Dacă te confrunţi cu o stare de letargie şi oboseală cronică, încearcă un remediu pe bază de mentă. Numai dacă o miroşi, vei observa că te vei energiza instant şi vei avea mai multă motivaţie. Un studiu realizat la o universitate americană arată că există o legătură între plantă şi vigilenţă. Se pare că menta stimulează sistemul nervos şi oferă organismului un plus de energie, aşa că ori de câte ori simţi nevoia să te revigorezi, e bine să ai la îndemână ulei esenţial de mentă şi să faci o inhalaţie.

Alungă migrenele

Dacă vei folosi ulei de mentă pe post de alifie pentru durerea de cap şi vei masa tâmplele uşor, câteva minute, vei observa că migrena va dispărea. Datorită proprietăţilor sale tonifiante, menta ameliorează circulaţia sângelui şi relaxează muşchii. De asemenea, aroma pregnantă conferă o senzaţie de răcorire la nivelul pielii, în caz de cefalee asociată cu stări febrile. Compuşii mentolaţi din mentă sunt foarte buni şi în tratarea sinuzitei deoarece decongestionează sinusurile. Poţi face o inhalaţie cu infuzie de mentă proaspătă, în care să adaugi şi câteva picături de ulei de mentă.

Descoperă alte beneficii ale plantei pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite