-

CLICKPENTRUFEMEI. Cum să gătești sănătos cartofii

Cartofii sunt carbohidrați, iar acesta este motivul pentru care nu se bucură de o reputație prea bună sau, în fine, nu la fel de bună ca celelalte legume cu un conținut scăzut de carbohidrați. Cartofii furnizează nutrienți foarte importanți, cum ar fi antioxidanți, fibră, potasiu, vitamina C și vitamina B6.

Cartofii pot să aibă un efect puternic asupra nivelului de zahăr din sânge, dar asta depinde de cum îi pregătești, de mărimea porțiilor, de cât de procesat e cartoful și cu ce alte mâncăruri îl asociezi.


Din păcate, cartofii sunt foarte folosiți în forma lor cel mai puțin sănătoasă, anume cartofii prăjiți. Dar cel mai indicat mod de a-i mânca e în forma lor naturală, în coajă și gătiți cât mai puțin posibil, ca să nu-i alterăm calitățile nutritive. Vitaminele B, C și potasiul sunt foarte sensibile la căldură.

Copți

Una dintre cele mai sănătoase modalități de a consuma cartofi este cea apropiată de forma lor naturală. Întregi și copți, cu coajă cu tot. Pot fi copți întregi sau tăiați cum sunt cartofii prăjiți, iar aceasta este cea mai sănătoasă formă de gătire, apropiată de cei copți.

Fierți în coajă

Fierberea cartofilor poate să le diminueze conținutul nutrițional. Unii nutrienți, cum ar fi vitamina C sau B se pierd în timpul fierberii, dar păstrarea cojii pe cartof atunci când îl fierbi îi mai păstrează din nutrienți. oprește fierberea cartofilor odată ce s-au înmuiat, la temperatură înaltă, după ce s-au înmuiat. Și fierbe-I până devin moi, nu sfărâmicioși. Poți să folosești apa în care au fiert și s-o adaugi la super sau ciorbe. În loc să arunci apa în care au fiert, încearcă să-I fierbi în apă puțină, la aburi.

Află cum să gătești cât mai sănătos cartofii pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite