-

Cele mai bune uleiuri esențiale și beneficiile lor. Cum se utilizează

Uleiurile esențiale, denumite și uleiuri volatile, sunt uleiurile extrase din plante. De-a lungul istoriei, au fost folosite în medicină, cosmetică, parfumuri, alimente și, mai recent, aromaterapie.

Aceste uleiuri sunt "esențiale" deoarece conțin "esența" plantei, adică gustul sau mirosul. Beneficiile exacte depind de uleiul în cauză, unele au efecte antimicrobiene și antiinflamatorii, altele pot îmbunătății funcția cognitivă, starea de spirit și memoria. Unele pot ajuta chiar la probleme de articulații.

Unele uleiuri esențiale pot fi aplicate pe piele, iar altele funcționează cel mai bine luate pe cale orală.

Cu toate acestea - și acest lucru este important - nu ingerați și nu aplicați în mod oficial uleiuri esențiale dacă nu sunteți sigur că pot fi utilizate în acest mod.  Nu toate uleiurile esențiale sunt sigure pentru a fi consumate intern și unele pot irita pielea.

Uleiurile esențiale sunt o sursă concentrată de multe substanțe fitochimice și unele uleiuri esențiale trebuie diluate, pentru a fi utilizate în siguranță pe piele. (PM)

Uleiurile esentiale pot fi folosite in nenumarate cazuri. Tocmai de aceea, ar trebui ca toata lumea sa beneficienze de pe urma proprietatilor uleiurilor esentiale.

1. Ulei esential de lemn de santal

Il poti folosi zilnic pentru claritate mentala.

Relaxeaza si calmeaza;

Claritate mentala;

Imbunatateste memoria;

Afrodisiac natural.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite