-

De ce îmi este mereu frig? Cauze posibile pentru temperaturi scăzute ale corpului

Deși unii oameni au o tendință naturală de a fi reci, dacă încă mai simțiți frigul persistent în cea mai fierbinte zi din august, este posibil să aveți o problemă medicală.


Există o varietate de condiții care ar putea explica de ce vă simțiți ca și cum ar exista o iarnă nesfârșită care se desfășoară în interiorul dvs. Uneori, indiferent de cât de multe perechi de șosete purtați, picioarele nu par să se încălzească.

Un motiv comun este circulația slabă, când nu ajunge suficient sânge în picioare pentru a le menține calde. Acest lucru poate fi cauzat de un stil de viață sedentar, dacă vă petreceți o mare parte a zilei de zi la un birou.

De asemenea, circulația poate fi afectată de problemele de sănătate care stau la baza acestora.

Ca ființe cu sânge cald, oamenii își reglează singuri temperatura corpului. Deci, dacă sunteți expus la temperaturi mai reci, corpul va strânge micile vase de sânge, care mențin miezul cald și vor lăsa să se răcească extremitățile.

Multe dintre aceste vase mici se găsesc pe mâini și picioare, ceea ce explică de ce ați ajuns să simțiți nevoia de a pune mai multe perechi de șosete.

Un alt factor este sexul persoanei - temperatura corpului femeilor scade mai repede în timpul nopții, iar bărbații au mai multă masa musculară, astfel că se încălzesc mai usor. (PM)

Ți se întâmplă adesea să îți fie frig chiar și atunci când toți cei din jur spun că temperatura este potrivită? Sau ai mâinile și picioarele reci ca gheața, deși afară sunt peste douăzeci de grade? Dacă te recunoști în aceste descrieri, însamnă că ”termostatul” tău interior este dereglat. Deși acest lucru este mai des întâlnit în cazul femeilor, și bărbații potfi afectați. Iată care sunt principalele motive pentru care suferi de frig.

Ești prea slab(ă)

Atunci când indicele de masă corporală (BMI) este mai mic de 18,5 și ai o greutate scăzută, îți poate fi frig mai des decât celorlalte persoane. Mai întâi pentru că organismul nu are suficiente grăsimi pentru a-l izola la temperaturile scăzute. Pe de altă parte, persoanele care au o greutate scăzută nici nu consumă foarte multă mâncare, ceea ce înseamnă că au un aport redus de calorii.

Acest lucru reprezintă o frână pentru metabolism, astfel că organismul nu produce suficientă căldură. O soluție ar fi să te mai îngrași câteva kilograme, mâncând alimente sănătoase care conâin proteine, grăsimi și carbohidrați complecși.

CITESTE CONTINUAREA PE JURNALUL.RO

Articole înrudite

 • A băut apă rece pe timpul caniculei. Ce i s-a întâmplat

  Deși pare lucrul cel mai logic de făcut atunci când suntem expuși la o căldură foarte mare, nu este indicat să consumăm băuturi foarte reci.

 • Oltenii se întrec în obținerea de roșii record

  Un fermier oltean se laudă cu roșii-record cât inima de bou, după cum le este și denumirea populară. Acestea au fost obținute prin programul Tomate din acest an.

 • Ce măsuri trebuie luate de populație, după inundații?

  Având în vedere producerea inundațiilor severe, iată în continuare o serie de măsuri care trebuie cunoscute și avute în vedere de populația afectată.

 • O plantă deosebită: lămâiul

  Lămâiul este o plantă care ocupă un loc aparte în lumea vegetală. Nu doar că este foarte decorativ, pe terasă sau în casă, horticultorii dezvoltând numeroase soiuri de lămâi, cu fructe și frunze de forme diferite, ci este și foarte util din punct de vedere nutrițional și al sănătății. Originea lămâiului nu este cunoscută, cu toate că se consideră că lămâile au fost cultivate pentru prima dată în regiunea Assam din nordul Indiei, în Burma și în China. Lămâile au ajuns în Europa prin sudul Italiei deja din secolul al II-lea, pe vremea romanilor. În jurul anilor 700, ele au fost introduse în Persia, apoi în Irak și în Egipt.
  Citește continuarea AICI

 • Ce nu trebuie să facem dimineața!

  Specialiștii Universității Pennsylvania recomandă tuturor locuitorilor planetei să se dea jos din pat punând pe podea piciorul care trebuie.