-

Cele mai surprinzătoare cauze pentru sistemul imunitar scăzut

Unii oameni par să treacă fara probleme de sezonul rece, de gripă, răceli. Și totuși mulți alții par să răcească la frig; nas permanent înfundat și tuse care durează toată iarna. Deci, ce este diferit între aceste două grupuri?

Cercetările arată că vulnerabilitatea la frig și la gripă poate să apară în funcție de câteva obiceiuri importante și neașteptate, cum ar fi cât de mult zahăr consumați sau cât de uscat este nasul.

Funcția imună scăzută se referă la un sistem imunitar subactiv și slab performant. Funcția principală a sistemului imunitar este de a proteja organismul împotriva infecțiilor.

Sprijinul și îmbunătățirea sistemului imunitar este probabil cel mai important pas în atingerea rezistenței la boli și reducerea sensibilității la răceli. Sprijinirea sistemului imunitar implică un stil de viață favorabil sănătății, reducerea stresului, exercițiul fizic, dieta și utilizarea corespunzătoare a suplimentelor nutritive și a medicamentelor pe bază de plante. (PM)

Un sistem imunitar bun e capabil sa lupte cu numeroase infectii si atacuri asupra organismului, insa stilul de viata modern duce deseori la slabirea imunitatii si de cele mai multe ori nu ne dam seama de asta decat cand descoperim ca nu mai scapam de raceli sau ca facem toate gripele si bolile care circula in momentul respectiv.

Iata de la specialistii de la Prevention.com cateva surprinzatoare semnale de alarma pe care le trage sistemului tau imunitar.

Invata sa le recunosti si incearca sa le combati.

1. Mananci prea multe dulciuri

Un studiu a aratat ca mancand 100 g de zahar (cat se afla in doar trei cutii de suc acidulat) reduci semnificativ capacitatea celulelor albe de lupta cu bacteriile cel putin 5 ore dupa consumarea zaharului.

Solutia: Bea cel putin o cana de ceai verde pe zi, bautura plina de antioxidanti, capabili sa neutralizeze radicalii liberi, responsabili de numeroase boli. Vitamina C e si ea un “carburant” extrem de eficient pentru imunitate, asa ca incearca sa bei macar o data pe zi o limonada facuta cu sucul unei lamai.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite