-

CLICKSANATATE. Știi ce durere dispare cu ghimbir?

Ghimbirul și-a câștigat numele de super aliment datorită proprietăților sale datorită cărora cu el se poate trata diverse afecțiuni.

Un condiment ce nu ar trebui să îți lipsească niciodată din casa ta. Fie că îl folosești la prepararea unei limonade, fie că îl folosești la prepararea diverselor feluri de mâncare sau doar la o salată, ghimbirul pe lângă gustul unic pe care îl oferă, va activa organismul uman și va favoriza procesul de ardere al grăsimilor.

Energizant și stimulent digestiv

Unul dintre cele mai bune remedii împotriva răcelii și al senzației de greață, care totodată îți și întărește imunitatea, ghimbirul este o veritabilă sursă de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu dar și proteine, carbohidrați și fibre.

Consumul de ghimbir favorizează apariția enzimelor cu rol în absorbția eficientă a nutrimenților și astfel combate cu succes disconfortul digestiv mai ales dacă aia vut parte de o masă îmbelșugată.

Te scapă fără nici un fel de problemă de balonare, indigestie și în același timp contribuie la tonifierea musculaturii tractului digestiv și scade cantitatea de acid gastric.

Remediu împotriva răcelii

Tocmai datorită efectulu antiinflamator, cantității mari de vitamine, minerale și antioxidanți, consumul de ghimbir te scapă de gripă și răceală, mai ales pentru că va favoriza apariția transpirației. Este recomandat inclusiv a fi consumat de către persoanele ce suferă de astm sau care se confruntă cu tuse expectorantă.

Află mai multe despre beneficiilr consumului de ghimbir AICI

Articole înrudite