-

CLICKSANATATE. Acestea sunt obiceiurile la care nu trebuie să renunți în noul an!

Pe ultima sută de metri din an ar fi bine să faci o evaluare a obiceiurilor tale și la final să tragi o linie și să vezi ce trebuie să pastrezi și la ce să renunți.

Probabil că nu îți dai seama, însă anumite obiceiuri ale tale nu sunt tocmai sănătoase. Astfel că este cazul să faci o analiză clară, să tragi linie și în noul an să pășești cu dreptul și cu sănătatea în brațe.

În primul rând trebuie să știi că sănătatea ta are nevoie de o alimentație echilibrată motiv pentru care în nul an ar fi indicat să nu mai faci experimente pe corpul tău și să ai parte de toți nutrimenții benefici lui, fără a te înfometa și fără a mai face excese.

Grija excesivă față de corpul tău, față de stare de sănătate nici ea nu este recomadată. Motiv pentru care în noul an renunță la cuvântul dietă înlocuindu-l cu echilibru.

Încearcă nu mai folosești în mod abuziv săpunul antibacterian, în caz contrar te vei putea confrunta cu o rezistență la bacterii și astfel din bine vei da în rău.

Orele de somn și spațiul de relaxare

Renunță la salteaua prea moale sau prea tare în favoarea uneia adecvate stării ale de sănătatea și ordonează puțin spațiul din jurul tău.

Renunță la lucrurile vechi pe care nu le mai folosești, începe să te bucuri de minunatele efecte ale aromoterapiei.

Asigură-te că în camera destinată relaxării nu mai ai lucruri care să îți distragă atenția și poți să te bucuri de un moment de liniște.

Bei 8 pahare de apă pe zi

Băutul apei este un subiect destul de sensibil, nu trebuie să ai o anumită cantitate de lichide băută î fiecare zi, însă este foarte important ca niciodată să nu resimți senzația de sete și mereu să ai un aport suficient de lichide.

O modalitate de a-ți menține greutatea sub control și totodată de a fi și sănătos este aceea ca atunci când resimți senzația de foame mai întâi să bei un pahar cu apă. Dacă după un maxim de 10 minute senzația de foame nu dispare atunci poți să mănânci.

Cu cât faci mai multă mișcare cu atât ai nevoie de mai multă apă, pentru a nu favoriza procesul de deshidratare.

Află care sunt obiceiurile la care un trebuie să renunți AICI

Articole înrudite