-

CLICKSANATATE. Ce super-alimente nu ar trebui să îți lipsească de sărbători

Sărbătorile de iarnă pe lângă bucuria regăsirii persoanelor dragi, vin la pachet și cu o mare neplăcere și anume indigestia sau chiar balonarea. Află cum să le eviți din cele ce urmează!

Masa de sărbători este bogată, și ai alături oameni dragi ție alături de care pierzi cu ușurință numărul caloriilor sau al paharelor de vin.

Însă chiar și așa ar trebui să ai grijă ca la îndemână să fie și produsele care te pot ajuta să combați efectele endorite ale mesei mult prea îmbelșugate.

Printre aceste alimente cu super puteri regăsindu-se mărarul, coriandrul, feniculul, chimenul, leușteanul, ghimbirul, ananasul, pătrunjelul și nu în ultimul rând iaurturile. Acestae din urmă fiind cea mai bună sursă de probiotice, adică acele bacterii bune care au grijă de flora intestinală, stimulează digestia și te scapă de flatulență.

Consumă alimente bogate în potasiu

Alimentele bogate în potasiu sunt ideale pentru silueta ta și mai ales acum când masa va fi plină de bucate de toate tipurile. Potasiul este responsabil cu eliminarea cantității prea mari de sodiu din organism, deci în felul acesta va combate senzația de balonare.

Deci, nu ar trebui să îți lipsească de pe masa de sărbători super alimentele precum bananele, pepenele galben, mango, spanacul, ciupercile, migdalele, nucile, fisticul, avocado, semințele de dovleac sau floarea soarelui, peștele, roșiile și bineînțeles sparanghelul.

Află ce alimente trebuie să ai pe masă de sărbători AICI