-

JURNALUL.RO Cât de sănătoasă este dieta vegetariană. Ce spun specialiștii

Dieta vegetariană a încins mereu spiritele celor împărţiţi în tabere pro şi contra. Unii vegetarieni susţin că dieta lor este mult mai sănătoasă şi benefică pentru organism, în timp ce alţi specialişti spun că lucrurile stau de fapt invers.

Numeroase studii arată că vegetarienii pot fi mai sănătoşi decât o persoană care mănâncă şi carne, însă nutriţioniştii spun că totul stă în echilibru.

În primul rând trebuie lămurit faptul că există mai multe tipuri de diete vegetariene. Sunt cei care renunţă total la grăsimea animală şi mănâncă doar vegetale, dar mai sunt şi cei care adoptă o dietă lacto-ovo-vegetariană, adică mănâncă şi lactate, ouă şi, în unele cazuri, peşte.

De asemenea, unii preferă dieta raw vegan în care alimentele nu sunt preparate termic sub nicio formă. Motivele pentru care oamenii adoptă astfel de diete sunt la fel de împărţite.

În timp ce unii susţin că o dietă lipsită de carne este mult mai sănătoasă, alţii adoptă acest stil de viaţă pentru a exclude orice formă de exploatare faţă de animale.

AVANTAJELE DIETEI VEGETARIENE

scăderea nivelului de colesterol total

diminiuarea riscului dezvoltării diabetului de tip 2

reducerea tensiunii arteriale şi a bolilor cardiace ischemice

creşterea cantităţii de antioxidanţi

menţinerea unei greutăţi ideale

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite