-

CLICKPENTRUFEMEI. 7 ceaiuri care scad nivelul de cortizon

Cortizonul face parte din categoria hormonilor fără de care nu ai putea trăi, căci una din principalele sale funcții este aceea de a lupta împotriva stresului, atât de dăunător pentru organism.

Excesul de cortizonulului afectează sistemul imunitar, tensiunea arterială, procesele de creștere și funcțiile glandei tiroide. Persoanele cu probleme sunt mai expuse stărilor anxioase, creșterii în greutate și pierderii masei osoase. Câteva remedii din natură restabilesc echilibrul.

Ceaiul verde inhibă producția hormonului

Datorită aminoacidului numit L-teanină, ceaiul verde inhibă sinteza cortizonului. Crește nivelul de dopamină din creier, dând o stare de bine. Poți bea zilnic maximum 4 căni de ceai verde sau 2 căni de ceai negru. Potrivit unui studiu realizat de universitatea Imperial College London, persoanele care obișnuiesc să bea ceai verde sau negru au reușit să micșoreze nivelul cortizonului cu circa 40 %.

Ceaiul de tei, leacul antistres

În vederea unui somn odihnitor și contra stărilor anxioase, survenite în urma stresului, bea ceai de tei. Substanțele conținute de florile de tei te pot ajuta să treci mai ușor peste perioadele care te epuizează sau care te încarcă emoțional. Prepară-ți un ceai din această plantă în fiecare seară, înainte de culcare. Folosește 4 flori de tei la un pahar (100-150 ml) cu apă clocotită. Lasă la infuzat maximum 3-4 minute, altfel lichidul devine toxic. Nu e recomandat gravidelor și cardiacilor.

Descoperă ce alte ceaiuri scad nivelul de cortizon pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite