-

CLICKPENTRUFEMEI. Alimente bune pentru dantură

Periajul dinților dimineața și seara este necesar pentru îndepărtarea resturilor alimentare de pe dinți și bacteriile care provoacă respirația urât mirositoare și tartru. Pe lângă periaj, studiile au arătat că anumite alimente sunt foarte bune pentru menținerea sănătății orale.

Prin consumul lor sunt întăriți dinții și prevenite diferite afecțiuni asociate danturii. Printre alimentele pe care trebuie să le incluzi în dietă pentru a avea mereu dinți sănătoși și puternici se numără:

Cereale integrale

Cerealele integrale se găsesc în alimente ca: cereale, orez brun, paste etc. Toate acestea sunt surse bogate de vitamina B și fier, două substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea orală. În plus, manganul prezent în aceste produse întăresc dinții și oasele, iar fibrele îmbunătățesc procesul digestiv.

Produse lactate

Iaurtul, brânza, laptele, toate sunt foarte bune pentru sănătatea dinților. Laptele este sursă importantă de calciu, fiind considerat produsul cu cea mai mare cantitate de calciu și fosfor – întăresc dinții și previn căderea lor.

Descoperă ce alte alimente fac bine dinților pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite