-

Cum să vă bucurați de Crăciun fără stres! Sfaturi demonstrate științific

Este cel mai minunat moment al anului - dar, de asemenea, unul dintre cele mai stresante! Sărbătorile pot fi o perioadă de nivel ridicat de stres, dar gestionarea condiției vă poate ajuta să aveți un Crăciun fericit și sănătos.

În timp ce Crăciunul este cunoscut ca "sezonul veseliei", acesta poate fi o sursă importantă de stres, presiune și conflict pentru mulți dintre noi. Unii oameni se pot simți copleșiți de exces, așteptări și devin deprimați în timpul sărbătorilor. Lipsa timpului și a banilor, a presiunii, poate contribui adesea la stresul din timpul sărbătorilor de iarnă.

Majoritatea dintre noi sunt conștienți de efectele adverse pe care stresul le poate avea asupra organismului nostru. El poate afecta gândurile, sentimentele și comportamentele noastre și poate duce la hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet și obezitate dacă nu este controlat.

De fapt, cercetările au arătat că există o creștere a numărului de atacuri de inimă și a deceselor cauzate de inimă în timpul sezonului de iarnă, care se poate datora stresului, consumului de alcool, unei diete grase sau tuturor celor trei.

Cu gătitul, decorarea, vizitarea și oferirea de cadouri, sărbătorile pot părea mai degrabă că încearcă să aducă mai multă presiune decât o vacanță. (PM)

Desi ne aflam intr-un sezon in care toata lumea ar trebui sa fie fericita, totusi, de Sarbatori, se poate intampla exact contrariul. Lumea devine din ce in ce mai stresata prin pricina alergaturilor pentru a cumpara cele mai frumoase daruri, de a pune pe mese cele mai alese bucate.

Chiar si vizitele la rude pot deveni sursa de stres intrucat se pot redeschide conflicte vechi pe care nu stii cum sa le ocolesti.

Iata 6 sfaturi foarte simplu de urmat, demonstrate stiintific, care te pot ajuta sa petreci Sarbatorile senin si fericit!

1. Seteaza-ti intentia de a te bucura de aceste Sarbatori

Cercetari realizate de psihologul Barbara Fredrickson au relevat faptul ca atunci cand o persoana isi seteaza emotii pozitive, va deveni mai deschis, mai sensibil si va trece prin experiente pozitive. In plus, buna dispozitie este contagioasa si va da motive in plus de bucurie.

2. Savureaza fiecare moment

Cercetarile realizate de Fred Bryant, profesor de psihologie, au scos la iveala faptul ca savurand momentele de bine in creier se formeaza legaturi neuronale care pastreaza si mai bine amintirile. Cu cat esti mai constient de starea de bine si te bucuri de ea, cu atat mai bine se va “cimenta” aceasta amintire.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite