-

CLICKSANATATE. Așa-ți stimulezi în mod natural nivelul de serotonină

Nivelul de serotonină este esențial pentru starea ta de spirit cât și pentru sănătatea ta, influențând aproape aspectele vitale, de la pofta de mâncare până la activitatea sexuală.

Probabil că ai observat cum anumite alimente sunt asemănătoare ca și formă diferitelor organe din corpul uman. Cel mai bine se poate observa asemănarea la nuci, acestea au exact forma creierului. Și nici nu este de mirare, consumul de nuci este recomandat pentru a menține bunăstarea mintală. Având un nivel crescut de tripofan, acestea influențează nivelul de serotonină, oferindu-ți o putere mai mare de concentrare și motivație.

Apelează la masaj înainte de somn

Masajul este poate una dintre cele mai bune modalități de a te relaxa și de a-ți schimba starea de spirit. Eliberează tensiunea musculară, contribuie la scăderea nivelului de cortizol și la creșterea nivelului de serotonină. Nu e de mirare că după o ședință de masaj dormi atât de bine.

Asigură-te că ai în alimentația ta complexul de B-uri, acestea te vor ajuta de asemenea să îți menții corpul și sănătatea în formă și să eviți orice episod de depresie.

Profită de lumina soarelui

Chiar dacă vara s-a dus de mult, profită din plin de razele soarelui. Ieși cât mai mult în aer liber, bucură-te de natură și astfel vei avea o stare excelentă și somnul nu va mai avea nici un fel de probleme.

Cel puțin 20 de minute de mers pe jos în fiecare zi pot face diferența dintre starea de sănătaea și cea de boală.

Alege să fii activ și să te bucuri de tot ce este frumos și sănătos în jurul tău.

Află mai multe despre serotonină AICI

Articole înrudite