-

CLICKPENTRUFEMEI. Ceaiuri contra indigestiei

Indigestia este o problemă frecventă atât la adulți cât și la copii. Din fericire, trusa medicală naturistă oferă o mulțime de leacuri la îndemână.

Indigestia, cunoscută și sub numele de dispepsie, se manifestă prin crampe, durere la nivelul abdomenului superior, balonare, senzaţie de greaţă, vărsături. Tulburarea apare, de regulă, după mesele îmbelşugate – dar nu numai. Aşa că este esenţial să ai în casă câteva plante din care poţi prepara rapid ceaiuri care alungă disconfortul gastric.

Izma favorizează digestia

Cunoscută şi sub numele de mentă, planta are acţiune tonică şi, potrivit medicilor fitoterapeuţi, favorizează digestia, are acţiune uşor analgezică şi carminativă (care calmează durerile abdominale şi favorizează evacuarea gazelor intestinale).

Poate fi folosită atât în cazul digestiei dificile asociată cu greaţă și spasme abdominale, cât şi în caz de dischinezii biliare. Favorizează eliminarea gazelor intestinale. Dacă te confrunţi cu neplăceri digestive, prepară-ţi o infuzie dintr-o lingură rasă de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. E recomandat să bei cel mult 2 căni pe zi, în mai multe reprize.

Descoperă ce alte ceaiuri sunt bune pentru indigestie pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite