-

SFATULPARINTILOR.RO Piept de pui în crustă de alune

Pieptul spălat și zvântat se întoarce cu parte tăiată de pe os în sus, se sărează, piperează și condimentează apoi se crestează ușor pe lung și în crestături așezăm felii de ardei roșu.

Se strange cu grija, dinspre margini spre interior si se prinde cu 2 scobitori. Se asaza cu scobitorile in tavita apoi se cresteaza in 4-5 locuri, pe lungime, crestaturi usoare, fara a ajunge la ardeiul dinn interior. Se stropeste cu uleiul de masline apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Se adauga in tavita si paharelul de vin alb, boabele de piper, foile de dafin, un pic de sare apoi se acoper cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute dupa care se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca pieptul usor, udand-ul cu zeama din tava din cand in cand.

Dupa ce s-a rumenit se imbraca pieptul cu felii de branza topita sau cascaval, se da din nou 2-3 minute in cuptor, se scoate si se presara deasupra miezul de alune prajit un pic inante si maruntit. Se lasa sa se raceasca un pic, se indeparteaza scobitorile cu care a fost prins apoi se taie in felii si se servesc stropite cu sos din tavita.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

Articole înrudite