-

Alimentele care îți afectează articulațiile

În timp, dacă nu ai grijă de articulații corespunzător, acestea se pot deteriora și se poate ajunge la probleme osoase.

Problema alimentației sănătoase este discutată din ce în ce mai des, mai ales că numărul cazurilor de diabet și obezitate sunt într-o continuă crește la nivel global.

În ceea ce privește sănătatea articulațiilor, alimentația joacă un rol esențial și asta din cauza faptului că un stil de viață nesănătos poate fi cauza anumitor probleme de sănătate cronice, a apariției diabetului sau chiar și a afecțiunilor cardiovasculare.

Pericolul ascuns din zahăr

Nimic fără dulce? Acesta este și motto-ul tău? Ei bine, total greșit. Zahărul contribuie la favorizarea apariției inflamațiilor. Cum îl găsești în absolut orice produs de pe rafturile magazinelor, este foarte greu să monitorizezi cantitatea de zahăr consumată pe zi.

Zahărul ar trebui exclus pe cât posibil din meniul tău. Cafeaua poți s-o îndulcești cu miere după ce s-a mai răcit, la fel și ceaiul.

Prăjelile favorizează apariția inflamațiilor

Atât prăjelile, cât și carbohidrații rafinați (cartofi, orez, pâine albă) sunt responsabili cu facilitarea surplusului de kilograme, a afecțiunilor cronice și implicit la apariția inflamațiilor.

Un alt obicei care slăbește imunitatea organismului este consumul de alcool, acesta afectând în egală măsură atât ficatul cât și articulațiile.

Află mai multe despre alimentele care îți afectează articulațiile AICI

Articole înrudite

 • Hepatita C nu atacă doar ficatul!

  Infecția cu virusul hepatitic C afectează nu numai ficatul. Hepatita este o boală infecțioasă, transmisibilă, al cărui virus afectează și alte organe, de aceea este foarte important să știm care pot fi complicațiile.

 • Oregano, bun pentru răceală

  Oregano nu este un simplu condiment, ci poate fi folosit și ca remediu natural. Frunzele sale conțin uleiuri volatile cu proprietăți tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene și antioxidante.

 • Cum să previi insomnia după antrenamentele de seară

  Sportul în general te ajută să capeți mai multă încredere în tine și să ai mai multă energie. Dacă totuși nu reușești să ajungi la sală decât seara după serviciu, află cum poți să previi insomnia de după antrenament.

 • Dezavantajele dietei cu apă

  Din ce în ce tot mai populară, dieta cu apă are și o serie de dezavantaje de care este recomandat să ții cont.

 • Semne posibile ale hipertensiunii

  Se spune că hipertensiunea nu doare... totusi, lucrurile nu stau chiar asa. Există câteva semne pe care organismul ni le dă când tensiunea arterială se menține la un nivel crescut, pe care trebuie să le luăm în serios.