-

Alimentele care îți afectează articulațiile

În timp, dacă nu ai grijă de articulații corespunzător, acestea se pot deteriora și se poate ajunge la probleme osoase.

Problema alimentației sănătoase este discutată din ce în ce mai des, mai ales că numărul cazurilor de diabet și obezitate sunt într-o continuă crește la nivel global.

În ceea ce privește sănătatea articulațiilor, alimentația joacă un rol esențial și asta din cauza faptului că un stil de viață nesănătos poate fi cauza anumitor probleme de sănătate cronice, a apariției diabetului sau chiar și a afecțiunilor cardiovasculare.

Pericolul ascuns din zahăr

Nimic fără dulce? Acesta este și motto-ul tău? Ei bine, total greșit. Zahărul contribuie la favorizarea apariției inflamațiilor. Cum îl găsești în absolut orice produs de pe rafturile magazinelor, este foarte greu să monitorizezi cantitatea de zahăr consumată pe zi.

Zahărul ar trebui exclus pe cât posibil din meniul tău. Cafeaua poți s-o îndulcești cu miere după ce s-a mai răcit, la fel și ceaiul.

Prăjelile favorizează apariția inflamațiilor

Atât prăjelile, cât și carbohidrații rafinați (cartofi, orez, pâine albă) sunt responsabili cu facilitarea surplusului de kilograme, a afecțiunilor cronice și implicit la apariția inflamațiilor.

Un alt obicei care slăbește imunitatea organismului este consumul de alcool, acesta afectând în egală măsură atât ficatul cât și articulațiile.

Află mai multe despre alimentele care îți afectează articulațiile AICI

Articole înrudite

 • Întrebări despre colicile biliare

  Mai mult decât o durere obișnuită, colicile biliare sunt produse de prezența calculilor la acest nivel. Acestea sunt dureri puternice resimțite sub coaste, în partea dreaptă si se pot propaga spre umărul drept.

 • Accelerează-ți metabolismul cu acest suc!

  Este o băutură nutritivă perfectă dacă îți dorești să scapi de câteva kilograme în exces. În amestec cu sucul de lămâie, gelul de aloe vera și ghimbir, sucul de castraveți te ajută să slăbești mult mai ușor.

 • Ceaiul de păpădie te scapă de constipație

  Diareea și constipația sunt tulburări digestive care afectează persoanele de toate vârstele. Este una dintre cele mai des întâlnite probleme digestive, pe care o poţi trata şi cu ajutorul remediilor din plante.

 • De ce este periculos uleiul de măsline?

  După o nouă serie de experimente, oamenii de știință din Germania au ajuns la concluzia că prezența uleiului de măsline în alimentația zilnică poate determina o înrăutățire a stării generale de sănătate și la dezvoltarea mai multor afecțiuni.

 • Ce afecțiuni previi dacă mănânci cireșe mai des

  Pe lângă dulceața lor, cireșele sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra sănătăţii. Pe lângă efectul diuretic, aceste fructe aduc multe alte avantaje în menținerea sănătății. Iată care sunt acestea: