-

La ce probleme te expune lipsa de calciu

Calciul este un element esențial din componența organismului ce poate avea efecte grave atunci când se produc carențe, mai ales în cazul copiilor.

Aproximativ 70% din sistemul osos este alcătuit din calciu, motiv pentru care se afirmă atât de des că avem nevoie de acest mineral pentru a menține masa osoasă sănătoasă.

Joacă un rol semnificativ și în menținerea sănătății sistemului nervos, cât și în dezvoltarea celulelor din organism, în procesul de coagulare a sângelui dar și în activitatea musculară.

Din aceste motive, carența de calciu se poate depista odată cu apariția amețelilor frecvente, a unghiilor mor, subțiri sau casante, încleștarea mâiniroe sau apariția cârceilor.

Anumite afecțiuni hormonale pot contribui la apariția deficitului de calciu din organism.

Din păcate curele drastice de slăbire contribuie și ele la dereglarea nivelului optim de calciu din organism.

Calciul, element vital al sănătății

Element principal în special în perioada de creștere, când are rolul de a întări atât oasele cât și dantura, în dezvoltarea musculară și asigurarea ritmului cardiac.

Scăderea nivelului de calciu din organism este responsabilă și de nopțile de insomnie și de problemele sistemului endocrin.

Indiferent de vârsta la care apare, lipsa de calciu netratată corespunzătoare poate avea efecte destul de negative asupra sănătății tale.

Acest deficit se poate manifesta sub o formă ușoară sau una mai severă.

Află mai multe despre rolul calciului în organism AICI

Articole înrudite

 • Întrebări despre colicile biliare

  Mai mult decât o durere obișnuită, colicile biliare sunt produse de prezența calculilor la acest nivel. Acestea sunt dureri puternice resimțite sub coaste, în partea dreaptă si se pot propaga spre umărul drept.

 • Accelerează-ți metabolismul cu acest suc!

  Este o băutură nutritivă perfectă dacă îți dorești să scapi de câteva kilograme în exces. În amestec cu sucul de lămâie, gelul de aloe vera și ghimbir, sucul de castraveți te ajută să slăbești mult mai ușor.

 • Ceaiul de păpădie te scapă de constipație

  Diareea și constipația sunt tulburări digestive care afectează persoanele de toate vârstele. Este una dintre cele mai des întâlnite probleme digestive, pe care o poţi trata şi cu ajutorul remediilor din plante.

 • Ce afecțiuni previi dacă mănânci cireșe mai des

  Pe lângă dulceața lor, cireșele sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra sănătăţii. Pe lângă efectul diuretic, aceste fructe aduc multe alte avantaje în menținerea sănătății. Iată care sunt acestea:

 • Tot ce ai vrut să știi despre pietrele la fiere

  În jur de 20% din populația din țările dezvoltate este diagnosticată cu litiază biliară, cunoscută mai ales ca pietre la fiere sau calculi biliari.