-

La ce probleme te expune lipsa de calciu

Calciul este un element esențial din componența organismului ce poate avea efecte grave atunci când se produc carențe, mai ales în cazul copiilor.

Aproximativ 70% din sistemul osos este alcătuit din calciu, motiv pentru care se afirmă atât de des că avem nevoie de acest mineral pentru a menține masa osoasă sănătoasă.

Joacă un rol semnificativ și în menținerea sănătății sistemului nervos, cât și în dezvoltarea celulelor din organism, în procesul de coagulare a sângelui dar și în activitatea musculară.

Din aceste motive, carența de calciu se poate depista odată cu apariția amețelilor frecvente, a unghiilor mor, subțiri sau casante, încleștarea mâiniroe sau apariția cârceilor.

Anumite afecțiuni hormonale pot contribui la apariția deficitului de calciu din organism.

Din păcate curele drastice de slăbire contribuie și ele la dereglarea nivelului optim de calciu din organism.

Calciul, element vital al sănătății

Element principal în special în perioada de creștere, când are rolul de a întări atât oasele cât și dantura, în dezvoltarea musculară și asigurarea ritmului cardiac.

Scăderea nivelului de calciu din organism este responsabilă și de nopțile de insomnie și de problemele sistemului endocrin.

Indiferent de vârsta la care apare, lipsa de calciu netratată corespunzătoare poate avea efecte destul de negative asupra sănătății tale.

Acest deficit se poate manifesta sub o formă ușoară sau una mai severă.

Află mai multe despre rolul calciului în organism AICI

Articole înrudite

 • Hepatita C nu atacă doar ficatul!

  Infecția cu virusul hepatitic C afectează nu numai ficatul. Hepatita este o boală infecțioasă, transmisibilă, al cărui virus afectează și alte organe, de aceea este foarte important să știm care pot fi complicațiile.

 • Oregano, bun pentru răceală

  Oregano nu este un simplu condiment, ci poate fi folosit și ca remediu natural. Frunzele sale conțin uleiuri volatile cu proprietăți tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene și antioxidante.

 • Cum să previi insomnia după antrenamentele de seară

  Sportul în general te ajută să capeți mai multă încredere în tine și să ai mai multă energie. Dacă totuși nu reușești să ajungi la sală decât seara după serviciu, află cum poți să previi insomnia de după antrenament.

 • Dezavantajele dietei cu apă

  Din ce în ce tot mai populară, dieta cu apă are și o serie de dezavantaje de care este recomandat să ții cont.

 • Semne posibile ale hipertensiunii

  Se spune că hipertensiunea nu doare... totusi, lucrurile nu stau chiar asa. Există câteva semne pe care organismul ni le dă când tensiunea arterială se menține la un nivel crescut, pe care trebuie să le luăm în serios.