-

Elementul din copilărie care îi influențează pe cei mici la maturitate

Primii cinci ani ai vieții copilului sunt esențiali pentru dezvoltare. Experiențele pe care copii le au în acești ani ajută la modelarea adulților pe care îi vor deveni.

Mai mult decât orice altceva, relația cu copilul formează modul în care copilul învață și se dezvoltă.

Dezvoltarea este termenul folosit pentru a descrie schimbările în dezvoltarea fizică a copilului dumneavoastră, precum și capacitatea sa de a învăța abilitățile sociale, emoționale, comportamentale, de gândire și de comunicare de care are nevoie pentru viață.

Toate aceste domenii sunt legate, și fiecare depinde și influențează celelalte.
În primii cinci ani de viață, creierul copilului dumneavoastră se dezvoltă mai mult și mai repede decât oricând în viața sa. Experientele timpurii ale copilului - lucrurile pe care le vede, aud, atinge, miroase si guste - stimuleaza creierul lui, creand milioane de conexiuni.

Aceasta este situația în care sunt stabilite fundațiile pentru învățare, sănătate și comportament pe tot parcursul vieții.

Nu trebuie să fi un expert de dezvoltare pentru a oferi copilului tau un start bun în viață. Un copil are nevoie de hrană, somn, dragoste, atenție și exercițiu pentru dezvoltarea fizică.

Dezvoltarea copilului se referă la abilitatea copilului de a-și îndeplini sarcini de o mai mare complexitate pe masura ce devine mai în vârstă. Succesiunea la care se dezvoltă un copil este ordonată și previzibilă, însă copii diferiți se dezvoltă la rate diferite.

Dezvoltarea copilului implică abilitățile lingvistice, sociale și motrice.
Copiii au nevoie, de asemenea, activități și jocuri care ajuta la dezvoltarea abilităților motorii și a independenței fizice. (PM)

De ce are nevoie un copil pentru a crește și a se dezvolta armonios și a ajunge la maturitate un om cu încredere de sine? Care metodă de educație este mai bună? Trebuie interzis televizorul?

Cat de mult conteaza orarul de somn? La toate aceste intrebari au incercat sa raspunda cercetatorii de la Universitatea din Minnesota, in dorinta de a descoperi care este elementul cel mai important de care au nevoie copiii la maturitate.

La studiu au participat 243 de copii, de la nastere pana la implinirea varstei de 32 de ani. In prima etapa a studiului (42 de saptamani) au fost urmarite elemente precum hranirea, jocul, interactiunea cu parintii. In perioada copilarie-adolescenta s-au urmarit interactiunile copiilor cu ceilalti colegi, notele de la scoala si evaluarile profesorilor.

Urmatoarele doua etape au fost la 20 de ani si, respectiv, la 30 de ani si s-au urmarit elemente precum relatiile de cuplu si performantele academice.

Studiul a fost publicat in jurnalul Child Development, iar concluziile lui sunt uimitoare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite