-

Aceste plante țin depresia la distanță!

Natura are foarte multe remedii care te așteaptă să le încerci. Mai ales dacă treci printr-o perioadă stresantă, anumite plante te pot ajuta să îi faci față cu brio.

Indiferent că vorbim despre aromoterapie sau de tratamentele naturiste, plantele au numeroase beneficii asupra organismului uman. Astfel că pot ajuta la ameliorarea anumitor probleme de sănătate până la tratarea lor completă.

Ayurvedicii folosesc plantele atât pentru psihic cât și pentru un fizic sănătos.

Ienupărul are efecte terapeutice

Această plantă conține o serie de uleiuri volatile ce oferă reale efecte terapeutice organismului uman. Indiferent că ai probleme cu insomnia, stresul sau stările de anxietate, uleiul extres din fructele de ienupăr anihilează aceste stări oferind un confort sporit.

Se poate consuma atât sub formă de ceai, cât și sub formă de tinctură sau chiar boabe mărunțite ce ot fi adăugate în apa de baie pentru a îndepărta tensiunea musculară.

Folosit în aromoterapie, uleiul de ienupăr ajută la eliminarea toxinelor și al purificarea aerului, inducând o stare de bine.

Află mai multe despre plantele care tratează depresia AICI

 

Busuiocul ajută organismul să se adapteze
 anxioase, busuiocul combate secreția în exces de cortizol, ajutându-l astfel să se adaptaje condițiilor din jur.

Articole înrudite

 • Ce nu știai despre uleiul de ricin

  Pe lângă efectul puternic laxativ binecunoscut de toată lumea, uleiul de ricin este un remediu de mare ajutor în multe alte probleme de sănătate. Iată care sunt câteva dintre beneficiile acestuia:

  Calmează durerile

 • Scapă de balonare cu remedii naturiste

  Una dintre cele mai neplăcute simptome este senzația de balonare. Aceasta te pune în situația de a te confrunta cu dureri abdominale, cu lipsa apetitului și cu aspectul neplăcut, al abdomenul umflat și tare.

 • Semne că trebuie să reduci consumul de carne

  Consumul de carne a iscat destule controverse de-a lungul anilor, astfel că astăzi avem o diversitate de planuri dietetice cu sau fără carne.

 • Hepatita C nu atacă doar ficatul!

  Infecția cu virusul hepatitic C afectează nu numai ficatul. Hepatita este o boală infecțioasă, transmisibilă, al cărui virus afectează și alte organe, de aceea este foarte important să știm care pot fi complicațiile.

 • Oregano, bun pentru răceală

  Oregano nu este un simplu condiment, ci poate fi folosit și ca remediu natural. Frunzele sale conțin uleiuri volatile cu proprietăți tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene și antioxidante.