-

La ce este bun zahărul brun

La început exista numai zahărul alb, însă acum se găsesc mai multe tipuri. După mai multe studii s-a demonstrat că zahărul brun este mult mai sănătos de cel alb. Chiar dacă au substanțe nutritive similare și aproape același indice caloric, diferențele sunt date de culoare, gust și modul de procesare.

Zahărul brun poate fi inclus în absolut toate rețetele, iar beneficiile pe care le are asupra sănătății sunt:

Previne obezitatea

Știai că zahărul brun poate preveni obezitatea? Zahărul brun are mai multe beneficii asupra sănătății, plus că are un număr de calorii mai mic în comparație cu zahărul alb.

Oferă energie

Zahărul brun acționează ca un stimul energic pentru o perioadă scurtă. Te întărește și te ajută să faci față stresului zilnic. Așadar, dacă te simți lipsită de energie și obosită, adaugă un cub de zahăr brun în ceașca de ceai sau de cafea.

Descoperă alte beneficii ale zahărului brun pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Planta sacră ce învinge durerea şi aduce starea de bine

  Preţuită încă din Antichitate, atât pentru proprietăţile sale medicinale, cât şi pentru faptul că este o plantă magică, verbina este cunoscută la noi sub denumirea de "spornic" sau "veronică".

 • 4 ceaiuri naturale care combat stresul

  Stresul se află pe primul loc în topul factorilor care provoacă neliniște și nervozitate, dar natura ne oferă plante medicinale, care, folosite sub formă de ceai reprezinta remedii eficiente pentru această problemă.

 • Ceaiul care reglează glicemia

  Originar din Africa de Sud, ceaiul rooibos este o băutură naturală care are nenumărate beneficii asupra sănătății. În timp ce localnicii au băut acest ceai de sute de ani, el a început să fie comercializat în 1904.

 • Topul alimentelor care scad colesterolul

  Colesterolul se găsește în fiecare celulă a corpului, jucând un rol esențial în realizarea multor procese importante pentru organism, cum ar fi menținerea integrității celulare sau reglarea vâscozității sângelui.

 • Remedii pentru durerile cauzate de pietrele la rinichi

  Dacă te trezești în toiul nopții din cauza senzației puternice de urinare, ca apoi să constați că a fost o alarmă falsă, lucru deloc plăcut, este foarte posibil să ai pietre la rinichi.