-

Întrebuințări mai puțin știute ale lămâilor

Când vine vorba de diete, sănătate sau gust, lămâia are rol fruntaș. Vitaminele oferite de aceasta sunt un bun aliat al sănătății tale.

Lămâia face parte din categoria citricelor destul de cunoscute și apreciate, în orice perioadă din an. Le poți folosi de la ceai până la celebra apă plată cu lămâie, la prepararea diverselor rețete de dulciuri sau de preparate culinare de tot soiul.

Însă pe lângă aceste calități deja știute despre lămâie, aceasta mai are și anumite întrebuințări casnice, descoperă-le cu acest articol.

Lămâia susține procesul de slăbire

Și această afirmație este potrivită atât în forma proprie cât și al figurat.

Este un bun ajutor pentru a accelera procesul de pierdere în greutate cât și pentru a îndepărta grăsimea de pe vase.

Nu te-ai fi gândit vreodată să speli vasele cu lămâie, nu-i așa? Ei bine, lămâia are foarte multe proprietăți, iar printre acestea se regăsește și aceasta. Te va scăpa de grăsimea întărită extrem de repede, așa că profită din plin de ea.

Crește imunitatea

Lămâia se bucură de asemenea de proprietăți antibacteriene și antivirale. Are un conținut mare de vitamina C, luptă împotriva acțiunii radicalilor liberi, previne îmbătrânirea prematură și îți fortifică sistemul imunitar.

Deci, tu ce scuză ai să nu folosești lămâia?

Află la ce poți folosi lămâile AICI

Articole înrudite

 • Ce fructe sunt potrivite pentru diabetici

  Caracterizat printr-un exces de zahăr în sânge, diabetul poate apărea din cauza unor factori genetici sau a unui stil de viață nesănătos. O dietă adecvată este esențială pentru prevenirea și controlul evoluției bolii.

 • 5 greșeli care te împiedică să ai un abdomen plat

  Visezi la o talie subțire și un abomen de invidiat? Dacă ții deja dietă, dar nu reușești să slăbești și nu știi unde greșești, este posibil să găsești cauza în cele ce urmează!

 • Cu cireșe negre îți reduci colesterolul

  Chiar dacă cireșele amare sunt un pic mai mici decât cele roșii și au un gust un pic acrișor, acestea conțin peste 70% apă, complexul vitaminic B, mai ales B1, B2 și B6, dar și o cantitate foarte mare de vitamine.

 • Cum îți afectează sănătatea aerul condiționat folosit incorect

  Aerul condiţionat poate fi răspunzător pentru o serie întreagă de probleme de sănătate sau le poate agrava pe unele deja existente dacă nu-l utilizezi corect. De aceea este foarte important să ştim cum îl folosim.

 • Întrebări despre colicile biliare

  Mai mult decât o durere obișnuită, colicile biliare sunt produse de prezența calculilor la acest nivel. Acestea sunt dureri puternice resimțite sub coaste, în partea dreaptă si se pot propaga spre umărul drept.