-

Soluții naturale împotriva insomniei

Insomnia este o tulburare de somn comună, care este caracterizată prin incapacitatea de a adormi. Rezultatele unor nopți nedormite sunt: senzație permanentă de oboseală, dureri de cap, iritabilitate, depresie și alte probleme de sănătate.

Se pare că există două tipuri de insomnii comune: acută și cronică. Insomnia acută este scurtă și este combătută fără tratament. În schimb, insomnia cronică persistă o perioadă mai lungă, și este cauzată de adormitul la ore târzii din noapte sau de diverse afecțiuni.

Dacă și tu te numeri printre persoanele care nu reușesc să se odihnească pe timpul nopții, iată câteva remedii eficiente:

Fă o baie cu apă caldă

Este recomandat ca dușul de seară să fie făcut cu două ore înainte de a te băga în pat. În plus, un studiu recent realizat spune că o femeie care suferă de insomnie trebuie să facă duș cu 90 de minute înainte de culcare. Apa caldă spre fierbinte relaxează întregul organism și eliberează tensiunea acumulată în timpul zilei. Adaugă în apă câteva picături de ulei esențial (mușețel, rozmarin sau lavandă), care au efect relaxant.

Descoperă alte remedii eficiente împotriva insomniei pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite