-

Folosește dieta pentru a reduce simptomele astmului

Nu există dovezi concludente conform cărora o dietă specifică are un efect asupra frecvenței atacurilor de astm. Consumul de alimente nutritive poate reduce simptomele.


Astmul provoacă inflamație în căile respiratorii ale plămânilor. În timpul unui atac de astm, tuburile bronșice se umflă. De asemenea, mușchii din jurul lor se strâng. Acest lucru face dificilă mișcarea aerului prin plămâni.

Dacă prezentați în mod frecvent dificultăți de respirație sau auziți un fluierat în piept atunci când respirați, este posibil să aveți astm, o afecțiune cronică, care cauzează inflamația și îngustarea căilor respiratorii, pasajele care permit aerului să se deplaseze în/din plămâni.

Persoanele care suferă de această afecțiune cronică (de lungă durată sau recurentă), se spune că sunt astmatici.

Simptomele includ tuse, dispnee și senzație de apăsare în piept.

Nu toate persoanele care au astm prezintă aceste simptome. De asemenea, având aceste simptome nu înseamnă întotdeauna că aveți astm. Medicul va diagnostica astmul pe baza unor teste funcționale pulmonare, istoricul medical, precum și un examen fizic.

Pentru unii oameni, astmul este o problemă minoră. Pentru alții, acesta poate fi o problemă majoră, care interferează cu activitățile zilnice și poate pune viața în pericol.

Astmul nu poate fi vindecat, dar simptomele sale pot fi controlate. (PM)

Modificări minore în dietă, precum creșterea aportului de fibre solubile în paralel cu diminuarea cantității grăsimilor, ajută la menținerea astmului bronșic sub control, sunt concluziile unui nou studiu prezentat, recent, de oamenii de știință australieni.

Descoperirea acestora ar putea revoluționa tratamentul acestei afecțiunii respiratorii cronice, cu care se luptă peste 300 de milioane de oameni, la nivel mondial.

Studiul condus de cercetătorii australieni din cadrul Universității din Newcastle a fost prezentat la începutul acestei săptămâni, în Canberra, și este primul care a analizat impactul modificării microbiomului intestinal în controlul astmului la om.

Concret, au fost utilizate suplimente de fibre alimentare, pentru a schimba compoziția bacteriilor din intestin.

Iar aceste modificări în dietă au fost asociate cu o reducere a inflamației căilor respiratorii și a avut un efect benefic asupra controlului astmului, fiind deosebit de eficiente în grupurile de astmatici supraponderali sau obezi, cei care au și cele mai mari probleme în gestionarea bolii respiratorii.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite