-

De ce orezul negru este un superaliment

În trecut, orezul negru era rezervat exclusiv împăratului chinez și familiei regale, datorită profilului său nutrițional și abilităților de vindecare. Dacă erai prins că îl deții, viața ta era în mare pericol!

Împăratul a fost corect când a decis să păstreze totul pentru el însuși? Să vedem… A fost cultivat în cantități foarte mici, deoarece era doar pentru consumul împăratului.

Deși nici o astfel de interdicție nu se mai practică în zilele noastre, orezul negru este încă produs în cantități mici, în special în comparație cu orezul brun și alb.

Dacă ați trecut în dietă de la orezul alb la orezul brun, ați făcut o alegere bună. Dar, dacă doriți să vă îmbunătățiți și mai mult calitatea nutrițională a alimentației, vă recomandăm să adăugați orez negru.

În timp ce atât orezul brun, dar și orezul negru sunt bogate în grăsimi și o sursă bună de carbohidrați sănătoși, orezul negru este mai mic în calorii și o sursă mai bună de fibre. Deci, o sursă mai bună de antioxidanți.

Deși nu este foarte comun, orezul negru este în prezent unul dintre cele mai sănătoase tipuri de alimente. (PM)

Orezul negru nu este uitat complet de umanitate, dar este cultivat în cantităţi relativ restrânse faţă de celelalte tipuri de orez. Este un tip de orez foarte vechi care a crescut în India de secole, în special în regiunile nordice şi sudice.

In China antică orezul negru era consumat doar de către nobili, care interziceau consumarea lui de către oamenii simpli.

Enumerând beneficiile acestui orez, Macrobiotic Nutritionit and Health Practitioner spune că este bogat în antioxidanţi care ajută diabeticii, cardiacii şi sporeşte activitatea cerebrală, potrivit food.ndtv.com. Este minunat pentru piele şi păr graţie conţinutului bogat de Vitamina E.

În componenţa sa se găsesc fibre şi fier, o sursă foarte bună pentru vegetarieni.

1. Antioxidanţii

Nivelul acestora este mai mare decât în cazul altor cereale şi ajută la prevenirea bolilor de inimă, a diabetului şi chiar a cancerului. De asemenea, îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi reduce inflamaţiile. În plus, Vitamina E este benefică sănătăţii ochilor, a pielii şi sistemului imunitar.

2. Detoxifiant natural

Fitonutrienţii din orezul negru ajută la curăţarea organismului de boli care provoacă toxine. În plus, ajută ficatul să elimine toate substanţele nedorite.

Citeste continuarea pe JURNALUL.ro

Articole înrudite

 • Cele cinci județe românești care nu au intrat încă în UE

  Teleorman, Vaslui, Gorj, Mehedinţi şi Botoşani sunt judeţele unde numărul companiilor străine nu trece de 200, iar capitalul total investit abia dacă ajunge la 100 de milioane de euro, cam cât investiţia într-o firmă de componente auto mai măricică.

 • Peste 300 de copii născuţi prin fertilizare in vitro, la Cluj

  Peste 300 de copii s-au născut, în ultimii 18 ani, prin fertilizare in vitro la Clinica de Ginecologie 1 din Cluj-Napoca.

 • Telefonul mobil îți îmbătrânește pielea? Adevăr sau mit?

  Toate dispozitivele noastre (televizor, computer, smartphone) emit o lumină albastră. Știm deja că lumina albastră noaptea afectează ritmul circadian prin distrugerea somnului și a inhibării producției de melatonină.

 • A băut apă rece pe timpul caniculei. Ce i s-a întâmplat

  Deși pare lucrul cel mai logic de făcut atunci când suntem expuși la o căldură foarte mare, nu este indicat să consumăm băuturi foarte reci.

 • O plantă deosebită: lămâiul

  Lămâiul este o plantă care ocupă un loc aparte în lumea vegetală. Nu doar că este foarte decorativ, pe terasă sau în casă, horticultorii dezvoltând numeroase soiuri de lămâi, cu fructe și frunze de forme diferite, ci este și foarte util din punct de vedere nutrițional și al sănătății. Originea lămâiului nu este cunoscută, cu toate că se consideră că lămâile au fost cultivate pentru prima dată în regiunea Assam din nordul Indiei, în Burma și în China. Lămâile au ajuns în Europa prin sudul Italiei deja din secolul al II-lea, pe vremea romanilor. În jurul anilor 700, ele au fost introduse în Persia, apoi în Irak și în Egipt.
  Citește continuarea AICI