-

Ce probleme de sănătate sunt indicate de palme

Este cunoscut faptul că atât palmele, cât și tălpile îți pot oferi indicii prețioase în legătură cu starea ta de sănătate. Din punct de vedere reflexogen, la nivelul lor se regăsesc terminații nervoase ale organelor.

În palmele tale nu se poate citi doar viitorul cum susțin anumite persoane cu har, ci și starea de sănătate.

Uitându-te cu atenție atât la palme cât și la unghii vei putea să ști din timp ce anume nu funcționează corespunzător în corpul tău.

Stresul se citește în palme

Sigur ți s-a întâmplat și ție să treci prin perioade mai stresante. În cazul în care acestea se prelungesc sau starea de anxietate nu este tratată corespunzător, palmele au tedința de a transpira. Și asta deoarece temperatura lor crește. Dacă nu ai de-a face cu o perioadă agitată și observi că ai palmele umede în marea majoritate a timpului, atunci verifică la medic activitatea glandei tiroide. Aceasta ar putea fi hiperactivă.

Când tiroida nu funcționează corespunzător, este posibil să te confrunți și cu o pierdere bruscă de greutate.

Învață să îți citești corpul și nu lăsa problemele să se agraveze.

Ficatul și palmele roșii

Înroșirea palmelor nu se datorează exclusiv creșterii fluxului sangvin în zona respectivă. Adesea, când există probleme la nivelul ficatului sau ai consumat alcool în exces, te poți confrunta cu o înroșire la nivelul palmelor, în special spre extremitățile lor, cuprinzând de cele mai multe ori atât degetul mare cât și cel mic.

Nu trebuie exclusă nici posibilitatea unei sarcini, probleme la nivelul glandei tiroide sau chiar prezența artritei. Cert este că orice schimbare observi la nivelul organismului trebuie să mergi la un specialist pentru a investiga cauza.

Află mai multe despre afecțiunile ce pot citi în palme AICI

Articole înrudite

 • Ce fructe sunt potrivite pentru diabetici

  Caracterizat printr-un exces de zahăr în sânge, diabetul poate apărea din cauza unor factori genetici sau a unui stil de viață nesănătos. O dietă adecvată este esențială pentru prevenirea și controlul evoluției bolii.

 • 5 greșeli care te împiedică să ai un abdomen plat

  Visezi la o talie subțire și un abomen de invidiat? Dacă ții deja dietă, dar nu reușești să slăbești și nu știi unde greșești, este posibil să găsești cauza în cele ce urmează!

 • Cu cireșe negre îți reduci colesterolul

  Chiar dacă cireșele amare sunt un pic mai mici decât cele roșii și au un gust un pic acrișor, acestea conțin peste 70% apă, complexul vitaminic B, mai ales B1, B2 și B6, dar și o cantitate foarte mare de vitamine.

 • Cum îți afectează sănătatea aerul condiționat folosit incorect

  Aerul condiţionat poate fi răspunzător pentru o serie întreagă de probleme de sănătate sau le poate agrava pe unele deja existente dacă nu-l utilizezi corect. De aceea este foarte important să ştim cum îl folosim.

 • Întrebări despre colicile biliare

  Mai mult decât o durere obișnuită, colicile biliare sunt produse de prezența calculilor la acest nivel. Acestea sunt dureri puternice resimțite sub coaste, în partea dreaptă si se pot propaga spre umărul drept.