-

Ce probleme de sănătate sunt indicate de palme

Este cunoscut faptul că atât palmele, cât și tălpile îți pot oferi indicii prețioase în legătură cu starea ta de sănătate. Din punct de vedere reflexogen, la nivelul lor se regăsesc terminații nervoase ale organelor.

În palmele tale nu se poate citi doar viitorul cum susțin anumite persoane cu har, ci și starea de sănătate.

Uitându-te cu atenție atât la palme cât și la unghii vei putea să ști din timp ce anume nu funcționează corespunzător în corpul tău.

Stresul se citește în palme

Sigur ți s-a întâmplat și ție să treci prin perioade mai stresante. În cazul în care acestea se prelungesc sau starea de anxietate nu este tratată corespunzător, palmele au tedința de a transpira. Și asta deoarece temperatura lor crește. Dacă nu ai de-a face cu o perioadă agitată și observi că ai palmele umede în marea majoritate a timpului, atunci verifică la medic activitatea glandei tiroide. Aceasta ar putea fi hiperactivă.

Când tiroida nu funcționează corespunzător, este posibil să te confrunți și cu o pierdere bruscă de greutate.

Învață să îți citești corpul și nu lăsa problemele să se agraveze.

Ficatul și palmele roșii

Înroșirea palmelor nu se datorează exclusiv creșterii fluxului sangvin în zona respectivă. Adesea, când există probleme la nivelul ficatului sau ai consumat alcool în exces, te poți confrunta cu o înroșire la nivelul palmelor, în special spre extremitățile lor, cuprinzând de cele mai multe ori atât degetul mare cât și cel mic.

Nu trebuie exclusă nici posibilitatea unei sarcini, probleme la nivelul glandei tiroide sau chiar prezența artritei. Cert este că orice schimbare observi la nivelul organismului trebuie să mergi la un specialist pentru a investiga cauza.

Află mai multe despre afecțiunile ce pot citi în palme AICI

Articole înrudite

 • Hepatita C nu atacă doar ficatul!

  Infecția cu virusul hepatitic C afectează nu numai ficatul. Hepatita este o boală infecțioasă, transmisibilă, al cărui virus afectează și alte organe, de aceea este foarte important să știm care pot fi complicațiile.

 • Oregano, bun pentru răceală

  Oregano nu este un simplu condiment, ci poate fi folosit și ca remediu natural. Frunzele sale conțin uleiuri volatile cu proprietăți tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene și antioxidante.

 • Cum să previi insomnia după antrenamentele de seară

  Sportul în general te ajută să capeți mai multă încredere în tine și să ai mai multă energie. Dacă totuși nu reușești să ajungi la sală decât seara după serviciu, află cum poți să previi insomnia de după antrenament.

 • Dezavantajele dietei cu apă

  Din ce în ce tot mai populară, dieta cu apă are și o serie de dezavantaje de care este recomandat să ții cont.

 • Semne posibile ale hipertensiunii

  Se spune că hipertensiunea nu doare... totusi, lucrurile nu stau chiar asa. Există câteva semne pe care organismul ni le dă când tensiunea arterială se menține la un nivel crescut, pe care trebuie să le luăm în serios.