-

Ceaiurile de slăbit: eficiente sau nu?

Ceaiurile de slăbit îți promit că te ajută să scapi rapid de kilogramele nedorite. Explicația e simplă: stimulează digestia, intensifică metabolismul și, în unele cazuri, elimină toxinele din organism. Așa să fie?

Dar e oare sănătos să le consumi?

Laxativele, un ingredient periculos

Printre cele mai cunoscute ceaiuri de slăbit se numără cele din rădăcină de rubarbă, aloe vera, pelin, păpădie. Toate acestea au efect laxativ și diuretic. Cresc volumul urinar, ajută la curățarea mai rapidă a tubului digestiv, eliminând astfel apa din țesuturi. Dar, deși aparent vei părea mai slabă, pe termen lung efectele acestor ceaiuri pot aduce o mulțime de probleme: crampe abdominale, amețeală, colon iritat sau scăderea nivelului de potasiu (lucru periculos pentru cei care suferă cu inima).

Iluzia pierderii în greutate

Vei remarca că, odată ce ai început să bei ceaiuri pentru slăbit, corpul tău e mai suplu. Nu este o iluzie optică. În realitate, elimini o parte din lichidele din țesuturi, dar nu cele din țesutul adipos. În timp, există riscul apariției constipației cronice.

Descoperă care sunt cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Ce sunt, de fapt, petele roșii din gălbenușul de ou

  Le întâlnești adeseori atunci când spargi un ou și nu știi ce să faci, să îl mănânci sau nu? Iată ce reprezintă, de fapt, petele roşii din gălbenuşurile de ou. Tu știai?

 • Volbura, laxativ natural la îndemână

  O găsești atât de ușor, în zonele de câmpie și deal – pe terenuri agricole, prin pârloage și pe marginea drumurilor – din vară până toamna târziu. Are florile albe sau ușor roz, sub formă de pâlnie și fără miros.

 • Horoscop tibetan. Află cât de înțeleaptă este zodia ta

  Tibetanii consideră că există 12 înțelepciuni care se potrivesc fiecărei zodii, în parte. Fiecare dată a nașterii are o sarcină Karmică. Fie că vrem, fie că nu, trebuie să ducem această sarcină la final.

 • Macul de câmp, floarea vindecătoare

  Florile pictate în nuanțe sângerii invadează, în fiecare an, lanurile de grâu și câmpiile cu ierburi înalte. Puțini știu că aceste flori de câmp nu doar încântă privirea, ci aduc și numeroase beneficii sănătații.

 • Cea mai eficientă dietă a momentului, numărul unu în SUA

  Dieta MIND, creata, studiata si publicata de cercetatorii de la Rush Medical University, este foarte usor de urmat si promovand alimentatia sanatoasa pentru persoanele supraponderale sau care sufera de diabet si boli cardiovasculare, afirma nutritionista Lygia Alexandrescu.