-

Ceaiurile de slăbit: eficiente sau nu?

Ceaiurile de slăbit îți promit că te ajută să scapi rapid de kilogramele nedorite. Explicația e simplă: stimulează digestia, intensifică metabolismul și, în unele cazuri, elimină toxinele din organism. Așa să fie?

Dar e oare sănătos să le consumi?

Laxativele, un ingredient periculos

Printre cele mai cunoscute ceaiuri de slăbit se numără cele din rădăcină de rubarbă, aloe vera, pelin, păpădie. Toate acestea au efect laxativ și diuretic. Cresc volumul urinar, ajută la curățarea mai rapidă a tubului digestiv, eliminând astfel apa din țesuturi. Dar, deși aparent vei părea mai slabă, pe termen lung efectele acestor ceaiuri pot aduce o mulțime de probleme: crampe abdominale, amețeală, colon iritat sau scăderea nivelului de potasiu (lucru periculos pentru cei care suferă cu inima).

Iluzia pierderii în greutate

Vei remarca că, odată ce ai început să bei ceaiuri pentru slăbit, corpul tău e mai suplu. Nu este o iluzie optică. În realitate, elimini o parte din lichidele din țesuturi, dar nu cele din țesutul adipos. În timp, există riscul apariției constipației cronice.

Descoperă care sunt cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Ceaiul care reglează glicemia

  Originar din Africa de Sud, ceaiul rooibos este o băutură naturală care are nenumărate beneficii asupra sănătății. În timp ce localnicii au băut acest ceai de sute de ani, el a început să fie comercializat în 1904.

 • Topul alimentelor care scad colesterolul

  Colesterolul se găsește în fiecare celulă a corpului, jucând un rol esențial în realizarea multor procese importante pentru organism, cum ar fi menținerea integrității celulare sau reglarea vâscozității sângelui.

 • Remedii pentru durerile cauzate de pietrele la rinichi

  Dacă te trezești în toiul nopții din cauza senzației puternice de urinare, ca apoi să constați că a fost o alarmă falsă, lucru deloc plăcut, este foarte posibil să ai pietre la rinichi.

 • 4 motive să incluzi ciupercile în alimentație

  Pe lângă gustul bun pe care-l au, ciupercile sunt apreciate pentru calitățile lor nutritive excepționale, fiind considerate o sursă bună de proteine, recomandate în special vegetarienilor și persoanelor care țin post.

 • Rinichi sănătoși cu leacuri naturale

  Responsabili de eliminarea impurităților din organism, rinichii au un rol extrem de important și în stimulearea producției de celule roșii din sânge, în reglarea presiunii arteriale și în asimilarea vitaminei D.