-

Ceaiurile de slăbit: eficiente sau nu?

Ceaiurile de slăbit îți promit că te ajută să scapi rapid de kilogramele nedorite. Explicația e simplă: stimulează digestia, intensifică metabolismul și, în unele cazuri, elimină toxinele din organism. Așa să fie?

Dar e oare sănătos să le consumi?

Laxativele, un ingredient periculos

Printre cele mai cunoscute ceaiuri de slăbit se numără cele din rădăcină de rubarbă, aloe vera, pelin, păpădie. Toate acestea au efect laxativ și diuretic. Cresc volumul urinar, ajută la curățarea mai rapidă a tubului digestiv, eliminând astfel apa din țesuturi. Dar, deși aparent vei părea mai slabă, pe termen lung efectele acestor ceaiuri pot aduce o mulțime de probleme: crampe abdominale, amețeală, colon iritat sau scăderea nivelului de potasiu (lucru periculos pentru cei care suferă cu inima).

Iluzia pierderii în greutate

Vei remarca că, odată ce ai început să bei ceaiuri pentru slăbit, corpul tău e mai suplu. Nu este o iluzie optică. În realitate, elimini o parte din lichidele din țesuturi, dar nu cele din țesutul adipos. În timp, există riscul apariției constipației cronice.

Descoperă care sunt cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Măști care-ți hidratează pielea

  Pielea are nevoie de îngrijire, iar cel mai bun mod prin care o poți face este incluzând în rutina de înfrumusețare măștile faciale. Există foarte multe rețete de măști care au utilizări diferite, însă în sezonul cald ne interesează cele care hidratează tegumentul.

 • Remedii naturale pentru vergeturi

  Deşi apar, în general, după sarcină, vergeturile pot să apară şi din cauza creşterii bruşte în greutate sau a stresului. Se găsesc în zona abdominală, dar pot apărea şi pe braţele superioare, coapse sau sâni.

 • Mască exfoliantă pentru buze

  La fel ca orice altă parte a corpului, buzele au nevoie de o îngrijire specială. În urma deshidratării, acestea se pot usca și pot crăpa, însă există multe moduri prin care frumusețea buzelor poate fi menținută.

 • Remedii naturale împotriva migrenei

  Migrena este durerea de cap de o intensitate crescută, care persistă, în general, mai mult de 48 de ore. Aceasta este însoțită foarte frecvent de simptome precum greața, amețeala, sensibilitate la lumină și la sunet.

 • 5 obiceiuri matinale care te mențin sănătoasă

  Odată ce vei începe să incluzi în rutina matinală anumite obiceiuri sănătoase, te vei bucura de beneficiile lor pe tot parcursul zilei.