-

Află care sunt vitaminele indispensabile în anotimpul rece

Organismul are nevoie de un aport semnificativ de minerale și vitamine mai ales în sezonul rece pentru a face față microbilor și frigului. Vitaminele au un rol important în menținerea sănătății și vitalității tale.

De aceea, nu este suficient doar să faci mișcare și să respecți regulile alimentare pentru a te menține în formă.

Mai ales pe perioada iernii când vremea este destul de capricioasă și temperaturile fluctuante se pot resimți destul de dur asupra sănătății tale.

Consumă cât mai multe citrice

Pe lângă gustul bun al citricelor, acestea vin la pachet cu o cantitate bună de viamina C, benefică mai ales în acastă perioadă pentru a-ți oferi protecție împotriva virusurilor.

Totodată ajută pielea, oasele, dantura să fie puternice, hrănite și stimuleză în același timp și imunitatea.

Astfel că este recomandat să consumi cât mai des produse ce conțin vitamina C, și anume ardei gras, legume verzi și cu frunze verzi, kiwi, portocale, lămâi, roșii, broccoli.

Carența de vitamina D, frecventă iarna

Lipsa vitaminei D din organism conduce la foarte multe probleme de sănătate, în special cardiace și osoase. O modalitate de a beneficia de vitamina D este să te expui la lumina solară cât de des posibil.

Află de ce e important să-ți asiguri doza zilnică de fier și zinc AICI

Articole înrudite

 • Semne că trebuie să reduci consumul de carne

  Consumul de carne a iscat destule controverse de-a lungul anilor, astfel că astăzi avem o diversitate de planuri dietetice cu sau fără carne.

 • Hepatita C nu atacă doar ficatul!

  Infecția cu virusul hepatitic C afectează nu numai ficatul. Hepatita este o boală infecțioasă, transmisibilă, al cărui virus afectează și alte organe, de aceea este foarte important să știm care pot fi complicațiile.

 • Oregano, bun pentru răceală

  Oregano nu este un simplu condiment, ci poate fi folosit și ca remediu natural. Frunzele sale conțin uleiuri volatile cu proprietăți tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene și antioxidante.

 • Cum să previi insomnia după antrenamentele de seară

  Sportul în general te ajută să capeți mai multă încredere în tine și să ai mai multă energie. Dacă totuși nu reușești să ajungi la sală decât seara după serviciu, află cum poți să previi insomnia de după antrenament.

 • Dezavantajele dietei cu apă

  Din ce în ce tot mai populară, dieta cu apă are și o serie de dezavantaje de care este recomandat să ții cont.