-

Untul de arahide, sursă naturală de proteine

Untul de arahide este un aliment foarte sănătos, chiar dacă este bogat în calorii. Conține o cantitate mare de proteine, vitaminele A, C și E, sodiu, magneziu, calciu, seleniu și fier, fiind recomandat consumul lui.

Preferat de mulți ca gustare, untul de arahide are mai multe beneficii asupra sănătății, și anume:

Este o foarte bună sursă de proteine

Untul de arahide este o sursă naturală de proteine. 100 de grame de unt de arahide conține în jur de 25-30 grame de proteine, ceea este este mai mult decât suficient pentru masa musculară. Pentru a obține doza zilnică necesară de proteine, mănâncă o felie de pâine pe care întinzi pasta cremoasă de alune.

 Îmbunătățește sistemul digestiv

125 de grame de unt de arahide conțin aproximativ 20 grame fibre dietetice. Știm că fibrele sunt necesare pentru un sistem digestiv activ, deoarece astfel este redus riscul de constipație, diabet, colesterol mărit și afecțiuni cardiovasculare. Așadar, include untul de arahide în dieta zilnică.

Descoperă alte beneficii ale untului de arahide pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Casa în care s-a născut Constantin Brâncuşi s-a prăbuşit

  Ministrul Culturii spune, referitor la prăbuşirea, joi, a casei din Hobiţa în care s-a născut Constantin Brâncuşi, aflată în proprietate privată, că, "din cauza lipsei de fonduri, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale se află în imposibilitatea de a exercita dreptul de preemţiune".

 • Ce sunt, de fapt, petele roșii din gălbenușul de ou

  Le întâlnești adeseori atunci când spargi un ou și nu știi ce să faci, să îl mănânci sau nu? Iată ce reprezintă, de fapt, petele roşii din gălbenuşurile de ou. Tu știai?

 • Volbura, laxativ natural la îndemână

  O găsești atât de ușor, în zonele de câmpie și deal – pe terenuri agricole, prin pârloage și pe marginea drumurilor – din vară până toamna târziu. Are florile albe sau ușor roz, sub formă de pâlnie și fără miros.

 • Horoscop tibetan. Află cât de înțeleaptă este zodia ta

  Tibetanii consideră că există 12 înțelepciuni care se potrivesc fiecărei zodii, în parte. Fiecare dată a nașterii are o sarcină Karmică. Fie că vrem, fie că nu, trebuie să ducem această sarcină la final.

 • Macul de câmp, floarea vindecătoare

  Florile pictate în nuanțe sângerii invadează, în fiecare an, lanurile de grâu și câmpiile cu ierburi înalte. Puțini știu că aceste flori de câmp nu doar încântă privirea, ci aduc și numeroase beneficii sănătații.