-

Aceste afecțiuni sunt anunțate de mâncărimile pielii!

Poate nu dai mare importanță mâncărimilor pielii, însă acestea pot fi modul de manifestare a unei boli. Pielea este cel mai mare organ, iar culoarea și consistența ei se pot modifica în prezența anumitor afecțiuni cum sunt cele de hepatice, tiroidiene sau pulmonare.

Dermatita

Afecțiune necontagioasă care favorizează inflamația pielii, dermatita are diverse forme. Este frecventă dermatita de contact. Aceasta este provocată de alergeni, unele persoane prezentând un factor genetic pentru această afecțiune.

Caracteristic dermatitei sunt mâncărimile, roșeața, erupțiile, pielea uscată și crăpată. Dacă simți că pielea ta devine tot mai uscată și ai senzația de mâncărime, poate fi vorba despre o simplă alergie la produsele tale cosmetice sau o lipsă de fier din organism, o anemie. De asemenea, e posibil să treci printr-o perioadă mai stresată.

Bolile de inimă sau lupusul

Persoanele care suferă de afecțiuni ale inimii se confruntă adesea cu roșeața pielii. De atfel, aceasta poate fi și un simptom al prezenței lupusului edematos, afecțiune care provoacă o iritație în formă de aripi de fluture la nivelul nasului și obrajilor.

Află ce alte boli poate ascunde o banală mâncărime AICI

Articole înrudite

 • Semne că trebuie să reduci consumul de carne

  Consumul de carne a iscat destule controverse de-a lungul anilor, astfel că astăzi avem o diversitate de planuri dietetice cu sau fără carne.

 • Hepatita C nu atacă doar ficatul!

  Infecția cu virusul hepatitic C afectează nu numai ficatul. Hepatita este o boală infecțioasă, transmisibilă, al cărui virus afectează și alte organe, de aceea este foarte important să știm care pot fi complicațiile.

 • Oregano, bun pentru răceală

  Oregano nu este un simplu condiment, ci poate fi folosit și ca remediu natural. Frunzele sale conțin uleiuri volatile cu proprietăți tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene și antioxidante.

 • Cum să previi insomnia după antrenamentele de seară

  Sportul în general te ajută să capeți mai multă încredere în tine și să ai mai multă energie. Dacă totuși nu reușești să ajungi la sală decât seara după serviciu, află cum poți să previi insomnia de după antrenament.

 • Dezavantajele dietei cu apă

  Din ce în ce tot mai populară, dieta cu apă are și o serie de dezavantaje de care este recomandat să ții cont.