-

Aceste afecțiuni sunt anunțate de mâncărimile pielii!

Poate nu dai mare importanță mâncărimilor pielii, însă acestea pot fi modul de manifestare a unei boli. Pielea este cel mai mare organ, iar culoarea și consistența ei se pot modifica în prezența anumitor afecțiuni cum sunt cele de hepatice, tiroidiene sau pulmonare.

Dermatita

Afecțiune necontagioasă care favorizează inflamația pielii, dermatita are diverse forme. Este frecventă dermatita de contact. Aceasta este provocată de alergeni, unele persoane prezentând un factor genetic pentru această afecțiune.

Caracteristic dermatitei sunt mâncărimile, roșeața, erupțiile, pielea uscată și crăpată. Dacă simți că pielea ta devine tot mai uscată și ai senzația de mâncărime, poate fi vorba despre o simplă alergie la produsele tale cosmetice sau o lipsă de fier din organism, o anemie. De asemenea, e posibil să treci printr-o perioadă mai stresată.

Bolile de inimă sau lupusul

Persoanele care suferă de afecțiuni ale inimii se confruntă adesea cu roșeața pielii. De atfel, aceasta poate fi și un simptom al prezenței lupusului edematos, afecțiune care provoacă o iritație în formă de aripi de fluture la nivelul nasului și obrajilor.

Află ce alte boli poate ascunde o banală mâncărime AICI

Articole înrudite