-

Ce să mănânci când suferi de carență de vitamina A

Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi, derivată din carotenoide și retinoizi. Deși forma ușoară de carență de vitamina A nu are simptome vizibile, ea poate provoca oboseală. Însă formele severe conduc la un risc crescut de infecții la nivelul gâtului și toracelui, infertilitate, vedere slabă și piele uscată. Dacă și tu suferi de deficit de vitamina A, iată ce alimente ar trebui să incluzi în dietă:

Pește

Aportul zilnic necesar de vitamina A poate fi luat din pește. Așadar, începe să incluzi în dietă peștele. De exemplu, somonul este foarte sănătos și bogat în vitamina A. În plus, uleiul de ficat de pește este recomandat persoanelor care suferă de carență de vitamina A.

Roșie

Bogată în antioxidanți și vitamine, roșia oferă 20% din necesarul zilnic de vitamina A. În plus, această legumă conține licopen, un antioxidant care împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene. Include roșia în dieta zilnică.

Ardei gras (roșu)

Culoarea roșie a ardeiului gras este motivul pentru care această legumă este foarte sănătoasă. În plus, ardeiul gras este bogat în carotenoizi, are proprietăți antioxidante și este foarte gustos. Începe să incluzi în alimentație ardeiul gras.

Descoperă ce alte alimente conțin vitamina A pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Măști care-ți hidratează pielea

  Pielea are nevoie de îngrijire, iar cel mai bun mod prin care o poți face este incluzând în rutina de înfrumusețare măștile faciale. Există foarte multe rețete de măști care au utilizări diferite, însă în sezonul cald ne interesează cele care hidratează tegumentul.

 • Remedii naturale pentru vergeturi

  Deşi apar, în general, după sarcină, vergeturile pot să apară şi din cauza creşterii bruşte în greutate sau a stresului. Se găsesc în zona abdominală, dar pot apărea şi pe braţele superioare, coapse sau sâni.

 • Mască exfoliantă pentru buze

  La fel ca orice altă parte a corpului, buzele au nevoie de o îngrijire specială. În urma deshidratării, acestea se pot usca și pot crăpa, însă există multe moduri prin care frumusețea buzelor poate fi menținută.

 • Remedii naturale împotriva migrenei

  Migrena este durerea de cap de o intensitate crescută, care persistă, în general, mai mult de 48 de ore. Aceasta este însoțită foarte frecvent de simptome precum greața, amețeala, sensibilitate la lumină și la sunet.

 • 5 obiceiuri matinale care te mențin sănătoasă

  Odată ce vei începe să incluzi în rutina matinală anumite obiceiuri sănătoase, te vei bucura de beneficiile lor pe tot parcursul zilei.