-

Ce să mănânci când suferi de carență de vitamina A

Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi, derivată din carotenoide și retinoizi. Deși forma ușoară de carență de vitamina A nu are simptome vizibile, ea poate provoca oboseală. Însă formele severe conduc la un risc crescut de infecții la nivelul gâtului și toracelui, infertilitate, vedere slabă și piele uscată. Dacă și tu suferi de deficit de vitamina A, iată ce alimente ar trebui să incluzi în dietă:

Pește

Aportul zilnic necesar de vitamina A poate fi luat din pește. Așadar, începe să incluzi în dietă peștele. De exemplu, somonul este foarte sănătos și bogat în vitamina A. În plus, uleiul de ficat de pește este recomandat persoanelor care suferă de carență de vitamina A.

Roșie

Bogată în antioxidanți și vitamine, roșia oferă 20% din necesarul zilnic de vitamina A. În plus, această legumă conține licopen, un antioxidant care împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene. Include roșia în dieta zilnică.

Ardei gras (roșu)

Culoarea roșie a ardeiului gras este motivul pentru care această legumă este foarte sănătoasă. În plus, ardeiul gras este bogat în carotenoizi, are proprietăți antioxidante și este foarte gustos. Începe să incluzi în alimentație ardeiul gras.

Descoperă ce alte alimente conțin vitamina A pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • 4 ceaiuri naturale care combat stresul

  Stresul se află pe primul loc în topul factorilor care provoacă neliniște și nervozitate, dar natura ne oferă plante medicinale, care, folosite sub formă de ceai reprezinta remedii eficiente pentru această problemă.

 • Ceaiul care reglează glicemia

  Originar din Africa de Sud, ceaiul rooibos este o băutură naturală care are nenumărate beneficii asupra sănătății. În timp ce localnicii au băut acest ceai de sute de ani, el a început să fie comercializat în 1904.

 • Topul alimentelor care scad colesterolul

  Colesterolul se găsește în fiecare celulă a corpului, jucând un rol esențial în realizarea multor procese importante pentru organism, cum ar fi menținerea integrității celulare sau reglarea vâscozității sângelui.

 • Remedii pentru durerile cauzate de pietrele la rinichi

  Dacă te trezești în toiul nopții din cauza senzației puternice de urinare, ca apoi să constați că a fost o alarmă falsă, lucru deloc plăcut, este foarte posibil să ai pietre la rinichi.

 • 4 motive să incluzi ciupercile în alimentație

  Pe lângă gustul bun pe care-l au, ciupercile sunt apreciate pentru calitățile lor nutritive excepționale, fiind considerate o sursă bună de proteine, recomandate în special vegetarienilor și persoanelor care țin post.