-

Iaurtul te poate scăpa de răceli! Trucuri să fii sănătos iarna

Există mai mult de 200 de viruși care pot provoca răcelile. În cel mai rău scenariu, o răceală vă poate trimite direct la spital, cu pneumonie.

Medicamentele fără prescripție medicală sunt contraindicate.

Milioane de oameni au virusul gripal în fiecare an și aproximativ 200.000 de oameni dezvoltă complicații atât de severe încât trebuie spitalizate. 

Din fericire, puteți preveni să răciți iarna cu alimente care favorizează imunitatea.

Datorită valorii sale nutriționale, iaurtul poate oferi o ușurare pentru simptomele de răceli, oferindu-i corpului o nutriție de care are nevoie.

De asemenea, poate oferi beneficii suplimentare pentru sănătate din cauza conținutului său probiotic. Unele studii au arătat că consumarea unei cani zilnice de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi poate ajuta la reducerea susceptibilității la răceală. Cercetătorii spun că bacteriile benefice din iaurt pot stimula producerea de substanțe din sistemul imunitar care luptă împotriva bolilor. (PM)

Iarna este momentul în care poți să te alegi cu o răceală enervantă. CNN ne sfătuiește să adăugăm iaurtul pe lista de alimente consumate ca remedii împotriva răcelii.

„Când vine vorba de iaurt în mod special, nu există prea multe cercetări care să indice că iaurtul reduce simptomele răcelii”, a spus Mickey Rubin, vice-președinte al cercetărilor privind nutriția de la National Dairy Council. „Sunt câteva componente în iaurt pe care le-am putea indica, în teorie, și care ar fi benefice”.

Spre exemplu, iaurtul este plin de probiotice, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, potrivit unui dietician de la Spitalul Pediatric din Texas, Kris L. King.

Studiile concentrate pe probiotice au decoperit că acestea ajută la reducerea duratei și periodicității răcelilor. În orice caz, beneficiile specifice pot fi atribuite doar actualelor ramuri studiate – care nu exită în iaurturile obișnuite, potrivit lui Rubin.

De exemplu, iaurturile obișnuite conțin Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus thermophilus, două culturi care sunt integrate în procesul de producție al iaurtului, cunoscute sub numele de „culturi de pornire”. În timp ce acestea sunt bacterii benefice, nu sunt tocmai aceleași probiotice studiate, potrivit lui Rubin.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite