-

Așa incluzi mai multe legume în dietă

Pentru o viață sănătoasă, doctorii ne recomandă să mâncăm zilnic legume. Schimbarea obiceiurilor poate fi uneori dificilă și necesită mult efort. Iata care sunt sfaturile pe care trebuie să le pui în practică.

De ce este important să mănânci mai multe legume:

Legumele sunt sursă importantă de substanțe nutritive, inclusiv vitamine, proteine, fibre și minerale, iar ele trebuie să facă parte din dieta zilnică. Consumul de legume poate preveni apariția mai multor afecțiuni. În ciuda beneficiilor pe care le au, sunt foarte puțini oameni care mănâncă zilnic legume. Motivul? Sunt foarte multe produse alimentare gata preparate, care sunt mult mai rapid de pregătit decât legumele.

Dacă ai copii, este foarte important să-i înveți să aprecieze legumele și fructele de la o vârstă fragedă. Cei mici trebuie să descopere toate gusturile și aromele pe care le oferă mâncarea. Evită ca ei să crească și să refuze legumele la vârsta adultă, ajungând să aleagă o alimentația nesănătoasă.

Pe aceeasi temă:

Părintele marijuanei medicinale a murit de cancer pulmonar

Tratează ulcerul cu această banală plantă. Proprietăți miraculoase!

Consumul de legume nu este sinonim cu dieta, vegetarianismul sau boala. Dimpotrivă, pentru a fi sănătoși, ar trebui să mâncăm mai multe legume și ele să devină un obicei alimentar.

Află cum să incluzi mai multe legume în dietă pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Mască exfoliantă pentru buze

  La fel ca orice altă parte a corpului, buzele au nevoie de o îngrijire specială. În urma deshidratării, acestea se pot usca și pot crăpa, însă există multe moduri prin care frumusețea buzelor poate fi menținută.

 • Remedii naturale împotriva migrenei

  Migrena este durerea de cap de o intensitate crescută, care persistă, în general, mai mult de 48 de ore. Aceasta este însoțită foarte frecvent de simptome precum greața, amețeala, sensibilitate la lumină și la sunet.

 • 5 obiceiuri matinale care te mențin sănătoasă

  Odată ce vei începe să incluzi în rutina matinală anumite obiceiuri sănătoase, te vei bucura de beneficiile lor pe tot parcursul zilei.

 • Ce provoacă creșterea nivelului de acid uric

  Factorii care duc la creșterea nivelului de acid uric sunt diverși, atât interni cât și externi față de organism, putând provoca adesea formarea de cristale în articulații care cauzează inflamație și durere.

 • Cum ai grijă de pielea sensibilă vara

  Persoanele care au pielea sensibilă se confruntă cu mai multe probleme în timpul verii. Tegumentul sensibil este, de obicei, iritat, predispus la erupții, iar temperaturile ridicate pot face ca problemele să se înrăutățească.