-

Remedii naturale pentru ficatul inflamat

Ficatul inflamat, care poartă numele de hepatomegalie, este o problemă care duce la creșterea dimensiunii ficatului. Chiar dacă factorii sunt diferiți, durerea este simptomul care te trimite la un control medical.

Principalele cauze ale ficatului inflamat sunt:

- Hepatita, este o infecție virală, de tip A și B.
- Ciroză, cauzată de consumul excesiv de alcool.
- Numărul mare de toxine acumulate la nivelul ficatului.
- Infecții bacteriene.
- Alimentație bogată în grăsimi.

Pe aceeasi temă:

Părintele marijuanei medicinale a murit de cancer pulmonar

Tratează ulcerul cu această banală plantă. Proprietăți miraculoase!

În funcție de cauză, tratamentul poate fi diferit și recomandările de care trebuie să ții cont, la fel. Dacă ficatul este inflamat din cauza unei infecții virale sau bacteriene, este necesar tratamentul medicamentos. Însă, dacă principala cauză este consumul excesiv de alcool, primul lucru care trebuie făcut este renunțarea la băuturile alcoolice.

Dar dacă inflamația este provocată de oboseală, stres sau alimentație, iată câteva exemple de remedii naturale:

Ceai de păpădie
Acest ceai este recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice. Este un purificator natural, care ajută la menținerea sub control a colesterolului rău. De asemenea, este cunoscut faptul că ceaiul de păpădie acționează asupra grăsimilor prezente în ficat.

Descoperă alte remedii eficiente pentru ficatul inflamat pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Măști care-ți hidratează pielea

  Pielea are nevoie de îngrijire, iar cel mai bun mod prin care o poți face este incluzând în rutina de înfrumusețare măștile faciale. Există foarte multe rețete de măști care au utilizări diferite, însă în sezonul cald ne interesează cele care hidratează tegumentul.

 • Remedii naturale pentru vergeturi

  Deşi apar, în general, după sarcină, vergeturile pot să apară şi din cauza creşterii bruşte în greutate sau a stresului. Se găsesc în zona abdominală, dar pot apărea şi pe braţele superioare, coapse sau sâni.

 • Mască exfoliantă pentru buze

  La fel ca orice altă parte a corpului, buzele au nevoie de o îngrijire specială. În urma deshidratării, acestea se pot usca și pot crăpa, însă există multe moduri prin care frumusețea buzelor poate fi menținută.

 • Remedii naturale împotriva migrenei

  Migrena este durerea de cap de o intensitate crescută, care persistă, în general, mai mult de 48 de ore. Aceasta este însoțită foarte frecvent de simptome precum greața, amețeala, sensibilitate la lumină și la sunet.

 • 5 obiceiuri matinale care te mențin sănătoasă

  Odată ce vei începe să incluzi în rutina matinală anumite obiceiuri sănătoase, te vei bucura de beneficiile lor pe tot parcursul zilei.