-

Remedii naturale pentru ficatul inflamat

Ficatul inflamat, care poartă numele de hepatomegalie, este o problemă care duce la creșterea dimensiunii ficatului. Chiar dacă factorii sunt diferiți, durerea este simptomul care te trimite la un control medical.

Principalele cauze ale ficatului inflamat sunt:

- Hepatita, este o infecție virală, de tip A și B.
- Ciroză, cauzată de consumul excesiv de alcool.
- Numărul mare de toxine acumulate la nivelul ficatului.
- Infecții bacteriene.
- Alimentație bogată în grăsimi.

Pe aceeasi temă:

Părintele marijuanei medicinale a murit de cancer pulmonar

Tratează ulcerul cu această banală plantă. Proprietăți miraculoase!

În funcție de cauză, tratamentul poate fi diferit și recomandările de care trebuie să ții cont, la fel. Dacă ficatul este inflamat din cauza unei infecții virale sau bacteriene, este necesar tratamentul medicamentos. Însă, dacă principala cauză este consumul excesiv de alcool, primul lucru care trebuie făcut este renunțarea la băuturile alcoolice.

Dar dacă inflamația este provocată de oboseală, stres sau alimentație, iată câteva exemple de remedii naturale:

Ceai de păpădie
Acest ceai este recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice. Este un purificator natural, care ajută la menținerea sub control a colesterolului rău. De asemenea, este cunoscut faptul că ceaiul de păpădie acționează asupra grăsimilor prezente în ficat.

Descoperă alte remedii eficiente pentru ficatul inflamat pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • 5 ceaiuri care scad colesterolul

  Medicamentele anticolesterol sunt eficace, dar au și efecte secundare care nu sunt tocmai plăcute. Vă prezentăm câteva ceaiuri, care, consumate cu regularitate, scad în mod semnificativ nivelul de colesterol.

 • 4 alimente bogate în calciu care topesc grăsimile

  Alimentele care au un conținut ridicat de calciu te ajută să ții apetitul sub control. În plus, contribuie la micșorarea presiunii arteriale, la reglarea nivelului colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge.

 • 4 ceaiuri naturale care combat stresul

  Stresul se află pe primul loc în topul factorilor care provoacă neliniște și nervozitate, dar natura ne oferă plante medicinale, care, folosite sub formă de ceai reprezinta remedii eficiente pentru această problemă.

 • Ceaiul care reglează glicemia

  Originar din Africa de Sud, ceaiul rooibos este o băutură naturală care are nenumărate beneficii asupra sănătății. În timp ce localnicii au băut acest ceai de sute de ani, el a început să fie comercializat în 1904.

 • Topul alimentelor care scad colesterolul

  Colesterolul se găsește în fiecare celulă a corpului, jucând un rol esențial în realizarea multor procese importante pentru organism, cum ar fi menținerea integrității celulare sau reglarea vâscozității sângelui.