-

4 semne că rinichii tăi nu funcționează corespunzător

Din păcate, rinichii dau semnale când deja boala i-a acaparat. Fiind precum niște filtre ale organismului uman, aceștia au rolul de a te proteja de toxine, de aceea trebuie ca la primul semnal să te prezinți la medic.

Rinichii, considerați de către ayurvedici organele responsabile cu energia noastră mai au și rolul de a regla cantitatea de lichid din organism eliberând trei hormoni importanți pentru sănătatea ta și anume eritropietina, renina și calcitrolul.

Prima find responsabilă cu stimularea producției de celule roșii din măduva osoasă, renina fiind responsabilă cu menținerea tensiunei arteriale stabile, în timp ce calcitroulul ajută la menținerea normală a valorilor calciului și a echilibrului chimic din organism.

Din păcate primele semnale de avertizare ale problemelor survenite la nivelul rinichilor sunt foarte subtile, boala fiind depistată când deja a avansat.

Atenție la modificările urinei

Tot în atribuțiile rinichilor stă și producerea de urină, iar primele simptome de boală sunt vizibile prin intermediul acesteia.

În cazul în care ai observat prezența sângelui în urină, o culoare mult prea închisă sau apariția spumei la urinare, nu ezita să mergi al medicul specialist.

Nici mersul des la toaletă nu trebuie trecut cu vederea.

Află mai multe despre semnalele dat de afecțiunile rinichilor AICI

Articole înrudite

 • Hepatita C nu atacă doar ficatul!

  Infecția cu virusul hepatitic C afectează nu numai ficatul. Hepatita este o boală infecțioasă, transmisibilă, al cărui virus afectează și alte organe, de aceea este foarte important să știm care pot fi complicațiile.

 • Oregano, bun pentru răceală

  Oregano nu este un simplu condiment, ci poate fi folosit și ca remediu natural. Frunzele sale conțin uleiuri volatile cu proprietăți tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene și antioxidante.

 • Cum să previi insomnia după antrenamentele de seară

  Sportul în general te ajută să capeți mai multă încredere în tine și să ai mai multă energie. Dacă totuși nu reușești să ajungi la sală decât seara după serviciu, află cum poți să previi insomnia de după antrenament.

 • Dezavantajele dietei cu apă

  Din ce în ce tot mai populară, dieta cu apă are și o serie de dezavantaje de care este recomandat să ții cont.

 • Semne posibile ale hipertensiunii

  Se spune că hipertensiunea nu doare... totusi, lucrurile nu stau chiar asa. Există câteva semne pe care organismul ni le dă când tensiunea arterială se menține la un nivel crescut, pe care trebuie să le luăm în serios.