-

4 semne că rinichii tăi nu funcționează corespunzător

Din păcate, rinichii dau semnale când deja boala i-a acaparat. Fiind precum niște filtre ale organismului uman, aceștia au rolul de a te proteja de toxine, de aceea trebuie ca la primul semnal să te prezinți la medic.

Rinichii, considerați de către ayurvedici organele responsabile cu energia noastră mai au și rolul de a regla cantitatea de lichid din organism eliberând trei hormoni importanți pentru sănătatea ta și anume eritropietina, renina și calcitrolul.

Prima find responsabilă cu stimularea producției de celule roșii din măduva osoasă, renina fiind responsabilă cu menținerea tensiunei arteriale stabile, în timp ce calcitroulul ajută la menținerea normală a valorilor calciului și a echilibrului chimic din organism.

Din păcate primele semnale de avertizare ale problemelor survenite la nivelul rinichilor sunt foarte subtile, boala fiind depistată când deja a avansat.

Atenție la modificările urinei

Tot în atribuțiile rinichilor stă și producerea de urină, iar primele simptome de boală sunt vizibile prin intermediul acesteia.

În cazul în care ai observat prezența sângelui în urină, o culoare mult prea închisă sau apariția spumei la urinare, nu ezita să mergi al medicul specialist.

Nici mersul des la toaletă nu trebuie trecut cu vederea.

Află mai multe despre semnalele dat de afecțiunile rinichilor AICI

Articole înrudite

 • Ce fructe sunt potrivite pentru diabetici

  Caracterizat printr-un exces de zahăr în sânge, diabetul poate apărea din cauza unor factori genetici sau a unui stil de viață nesănătos. O dietă adecvată este esențială pentru prevenirea și controlul evoluției bolii.

 • 5 greșeli care te împiedică să ai un abdomen plat

  Visezi la o talie subțire și un abomen de invidiat? Dacă ții deja dietă, dar nu reușești să slăbești și nu știi unde greșești, este posibil să găsești cauza în cele ce urmează!

 • Cu cireșe negre îți reduci colesterolul

  Chiar dacă cireșele amare sunt un pic mai mici decât cele roșii și au un gust un pic acrișor, acestea conțin peste 70% apă, complexul vitaminic B, mai ales B1, B2 și B6, dar și o cantitate foarte mare de vitamine.

 • Cum îți afectează sănătatea aerul condiționat folosit incorect

  Aerul condiţionat poate fi răspunzător pentru o serie întreagă de probleme de sănătate sau le poate agrava pe unele deja existente dacă nu-l utilizezi corect. De aceea este foarte important să ştim cum îl folosim.

 • Întrebări despre colicile biliare

  Mai mult decât o durere obișnuită, colicile biliare sunt produse de prezența calculilor la acest nivel. Acestea sunt dureri puternice resimțite sub coaste, în partea dreaptă si se pot propaga spre umărul drept.