-

Evită aceste alimente care cresc riscul de cancer

Nu mai reprezintă un secret faptul că anumite alimente pot fi dăunătoare pentru organism, putand determina chiar apariția cancerul, cand acestea sunt consumate în exces.

Cea mai bună soluție este moderația.

Carnea roșie

Carnea de pui sau cea de curcan sunt surse excelente de proteine care ajută la dezvoltarea masei musculare. Mezelurile obținute din carne nu vor avea aceleași valori nutriționale, ba dimpotrivă, pot conține E-uri dăunătoare. Multe din preparatele obținute din carne procesată precum baconul sau crenvurști au nitrați și, potrivit unui studiu realizat de Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul cancerului, consumul de carne roșie este asociat cu diverse tipuri de cancer precum cel pancreatic, colorectal sau cel de stomac.

Uleiurile parțial hidrogenate

Multe dintre cele mai gustoase mâncăruri procesate au în compoziția lor uleiuri hidrogenate, un tip de grăsime care devine solidă la temperatura camerei. Îmbunătățește gustul și crește durata de valabilitate a produselor, însă cu un preț prea scump plătit sănătății. Se pare că aceștia pot fi cauza apariției cancerului la sân și a cancerului rectal. Atunci când cumperi un produs, verifică eticheta și evită-l dacă are trecute cuvintele: hidrogenat sau parțial hidrogenat.

Află ce alte alimente cresc riscul de cancer pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite