-

Evită aceste alimente care cresc riscul de cancer

Nu mai reprezintă un secret faptul că anumite alimente pot fi dăunătoare pentru organism, putand determina chiar apariția cancerul, cand acestea sunt consumate în exces.

Cea mai bună soluție este moderația.

Carnea roșie

Carnea de pui sau cea de curcan sunt surse excelente de proteine care ajută la dezvoltarea masei musculare. Mezelurile obținute din carne nu vor avea aceleași valori nutriționale, ba dimpotrivă, pot conține E-uri dăunătoare. Multe din preparatele obținute din carne procesată precum baconul sau crenvurști au nitrați și, potrivit unui studiu realizat de Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul cancerului, consumul de carne roșie este asociat cu diverse tipuri de cancer precum cel pancreatic, colorectal sau cel de stomac.

Uleiurile parțial hidrogenate

Multe dintre cele mai gustoase mâncăruri procesate au în compoziția lor uleiuri hidrogenate, un tip de grăsime care devine solidă la temperatura camerei. Îmbunătățește gustul și crește durata de valabilitate a produselor, însă cu un preț prea scump plătit sănătății. Se pare că aceștia pot fi cauza apariției cancerului la sân și a cancerului rectal. Atunci când cumperi un produs, verifică eticheta și evită-l dacă are trecute cuvintele: hidrogenat sau parțial hidrogenat.

Află ce alte alimente cresc riscul de cancer pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • 10 "alimente-pilon" pentru susţinerea şi întărirea imunităţii

  Într-o lume “copleşită” de pandemia de coronavirus, imunitatea ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi toţi, mai ales dacă ţinem cont de faptul că o imunitate bună, împreună cu măsurile de protecţie atât de mult mediatizate, sunt singurele bariere în calea unei posibile contaminări.

 • 10 alimente ce contribuie la sănătatea ochilor

  Oamenii sunt tentați să creadă că diminuarea progresivă a calității văzului este un proces inevitabil, fiind parte din modificările prin care trece organismul odată cu înaintarea în vârstă. Adevărul este acela că un stil de viață sănătos poate să încetinească acest proces și să reducă în mod considerabil riscul apariției bolilor asociate văzului.

 • Coşul zilnic se scumpeşte

  În plină pandemie de coronavirus, românii încep să constate că multe din produsele alimentare încep să se scumpească.

 • ANPC propune plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate

  În contextul pandemiei declanșate de noul coronavirus și a decretării stării de urgență pe întreg teritoriul României, există o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piață, în condițiile în care oferta este în limite normale sau chiar mai redusă decât în mod uzual.

 • Usturoiul e greu de găsit, cartofii s-au scumpit

  Românii au profitat şi de sfârşitul de săptămână ca să îşi facă provizii. În pieţele Capitalei se fac dezinfecţii periodice, iar precupeţii poartă mănuşi de unică folosinţă.