-

Evită aceste alimente care cresc riscul de cancer

Nu mai reprezintă un secret faptul că anumite alimente pot fi dăunătoare pentru organism, putand determina chiar apariția cancerul, cand acestea sunt consumate în exces.

Cea mai bună soluție este moderația.

Carnea roșie

Carnea de pui sau cea de curcan sunt surse excelente de proteine care ajută la dezvoltarea masei musculare. Mezelurile obținute din carne nu vor avea aceleași valori nutriționale, ba dimpotrivă, pot conține E-uri dăunătoare. Multe din preparatele obținute din carne procesată precum baconul sau crenvurști au nitrați și, potrivit unui studiu realizat de Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul cancerului, consumul de carne roșie este asociat cu diverse tipuri de cancer precum cel pancreatic, colorectal sau cel de stomac.

Uleiurile parțial hidrogenate

Multe dintre cele mai gustoase mâncăruri procesate au în compoziția lor uleiuri hidrogenate, un tip de grăsime care devine solidă la temperatura camerei. Îmbunătățește gustul și crește durata de valabilitate a produselor, însă cu un preț prea scump plătit sănătății. Se pare că aceștia pot fi cauza apariției cancerului la sân și a cancerului rectal. Atunci când cumperi un produs, verifică eticheta și evită-l dacă are trecute cuvintele: hidrogenat sau parțial hidrogenat.

Află ce alte alimente cresc riscul de cancer pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • 4 ceaiuri naturale care combat stresul

  Stresul se află pe primul loc în topul factorilor care provoacă neliniște și nervozitate, dar natura ne oferă plante medicinale, care, folosite sub formă de ceai reprezinta remedii eficiente pentru această problemă.

 • Ceaiul care reglează glicemia

  Originar din Africa de Sud, ceaiul rooibos este o băutură naturală care are nenumărate beneficii asupra sănătății. În timp ce localnicii au băut acest ceai de sute de ani, el a început să fie comercializat în 1904.

 • Topul alimentelor care scad colesterolul

  Colesterolul se găsește în fiecare celulă a corpului, jucând un rol esențial în realizarea multor procese importante pentru organism, cum ar fi menținerea integrității celulare sau reglarea vâscozității sângelui.

 • Remedii pentru durerile cauzate de pietrele la rinichi

  Dacă te trezești în toiul nopții din cauza senzației puternice de urinare, ca apoi să constați că a fost o alarmă falsă, lucru deloc plăcut, este foarte posibil să ai pietre la rinichi.

 • 4 motive să incluzi ciupercile în alimentație

  Pe lângă gustul bun pe care-l au, ciupercile sunt apreciate pentru calitățile lor nutritive excepționale, fiind considerate o sursă bună de proteine, recomandate în special vegetarienilor și persoanelor care țin post.