-

Evită aceste alimente care cresc riscul de cancer

Nu mai reprezintă un secret faptul că anumite alimente pot fi dăunătoare pentru organism, putand determina chiar apariția cancerul, cand acestea sunt consumate în exces.

Cea mai bună soluție este moderația.

Carnea roșie

Carnea de pui sau cea de curcan sunt surse excelente de proteine care ajută la dezvoltarea masei musculare. Mezelurile obținute din carne nu vor avea aceleași valori nutriționale, ba dimpotrivă, pot conține E-uri dăunătoare. Multe din preparatele obținute din carne procesată precum baconul sau crenvurști au nitrați și, potrivit unui studiu realizat de Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul cancerului, consumul de carne roșie este asociat cu diverse tipuri de cancer precum cel pancreatic, colorectal sau cel de stomac.

Uleiurile parțial hidrogenate

Multe dintre cele mai gustoase mâncăruri procesate au în compoziția lor uleiuri hidrogenate, un tip de grăsime care devine solidă la temperatura camerei. Îmbunătățește gustul și crește durata de valabilitate a produselor, însă cu un preț prea scump plătit sănătății. Se pare că aceștia pot fi cauza apariției cancerului la sân și a cancerului rectal. Atunci când cumperi un produs, verifică eticheta și evită-l dacă are trecute cuvintele: hidrogenat sau parțial hidrogenat.

Află ce alte alimente cresc riscul de cancer pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • Măști care-ți hidratează pielea

  Pielea are nevoie de îngrijire, iar cel mai bun mod prin care o poți face este incluzând în rutina de înfrumusețare măștile faciale. Există foarte multe rețete de măști care au utilizări diferite, însă în sezonul cald ne interesează cele care hidratează tegumentul.

 • Remedii naturale pentru vergeturi

  Deşi apar, în general, după sarcină, vergeturile pot să apară şi din cauza creşterii bruşte în greutate sau a stresului. Se găsesc în zona abdominală, dar pot apărea şi pe braţele superioare, coapse sau sâni.

 • România promovează produsele românești la Expoziția AgroBalt din Lituania

  În perioada 24-26 mai se va desfășura la Vilnius, Lituania, cea de-a 22-a ediție a Expoziției Internaționale AgroBalt 2018.

 • Mască exfoliantă pentru buze

  La fel ca orice altă parte a corpului, buzele au nevoie de o îngrijire specială. În urma deshidratării, acestea se pot usca și pot crăpa, însă există multe moduri prin care frumusețea buzelor poate fi menținută.

 • Remedii naturale împotriva migrenei

  Migrena este durerea de cap de o intensitate crescută, care persistă, în general, mai mult de 48 de ore. Aceasta este însoțită foarte frecvent de simptome precum greața, amețeala, sensibilitate la lumină și la sunet.