-

Știucă umplută cu legume, în cămașă de pesmet

Mod de preparare Știucă umplută cu legume în cămașă de pesmet.


Se spala si curata pestele de solzi si intestine apoi se indeparteaza sira spinarii ajutandu-ne de lama unui cutit ascutit. Dupa ce am scos sira spinarii a pestelui, ajutandu-ne de o lingurita razuim carnea cu tot cu oase a pestelui pastrand doar pielea.

Se curata si spala zarzavatul apoi feliem ciupercile, dam prin razatoarea mare morcovul, ardeiul se taie in cubulete mici, ceapa se taie si ea marunt, la fel si patrunjelul.

Se caleste rapid intr-un pic de ulei zarzavatul apoi se adauga si carnea razuita de la peste, dupa ce au fost oasele indepartate. Se lasa inca un pic pe foc apoi dam tigaia la o parte, lasam sa se raceasca un pic amestecul si adaugam patrunjelul tocat, cascavalul ras si un albus si 2 galnenusuri.

Se condimenteaza cu sare si amestec de plante aromatice de la Provence. Cu acest amestec se umple pieile de peste apoi se coase pe burta cu ata alimentara care se va indeparta imediat dupa ce pestele a fost gatit.

Se pregateste o tavita in care turnam uleiu si vinul si adaugam 3 foi de dafin si piperul boabe.

Se bate spuma tare albusul ramas cu un praf de sare apoi cu el se ung pe ambele fete amandoi pesti, se tavalesc prin pesmet si se asaza in tavita pregatita apoi se dau la cuptor, cca 20 de minute la foc potrivit, udand din cand in cand pestii cu zeama lasata in tavita.

Se scoate tava din cuptor dupa ce pestele s-a rumenit frumos. Se serveste rece, portionat felii subtiri, stropit cu suc de lamaie.

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

Articole înrudite